Nagyalásony

2016.12.13. 21:55

Tisztelet az idős-korúaknak

Nagyalásony - A fiatalabb nemzedéknek tartozása van az idős korosztállyal szemben.

Tisler Anna

A fiatalok nem feledhetik, hogy hogy elődeik teremtették meg a falu jelenlegi képét, ami nélkül nem lenne jövő sem. Miután számukra elérkezett a pihenés ideje, az utánuk következők feladata, hogy törődjenek velük, gondoskodjanak róluk.

Fontos, hogy a legfiatalabbakat is megtanítsuk az idősek tiszteletére, fogalmazta meg Csöngei Gábor polgármester az idősek napján. A község önkormányzata minden évben vendégül látja a nyugdíjasokat Kinizsi iskola aulájában.

Csöngei Gábor köszöntője után a résztvevők néma felállással emlékeztek meg azokról, akik az elmúlt évben távoztak el az élők sorából. A szépkorú Szalai Rozália Petőfi Sándor Falu végén kurta kocsma című versével köszöntötte a hallgatóságot.A hagyomány szerint az ünnepen köszöntik a község legidősebb lakosát, aki az idén a 91 esztendős Grieszbacher Dezső volt.

A polgármester a település önkormányzata, Kozma Sándor elnök pedig a Táncsics Mezőgazdasági Zrt. nevében adott át ajándékcsomagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!