Nagyvázsony

2015.04.29. 19:08

Feljelentették a polgármestert, forrnak az indulatok Nagyvázsonyban

Nagyvázsony - Fábry Szabolcs röpke féléves polgármestersége alatt immár másodszor nincs jegyzője a településnek. Ráadásul hivatali visszaélés miatt feljelentették a községvezetőt.

Tremmer Tamás

Hivatali visszaélés miatt április 27-én feljelentette Fábry Szabolcs polgármestert Kósa Imre, aki 2015 januárjától határozatlan időre szóló műszaki tanácsadói vállalkozói szerződéssel dolgozott az önkormányzatnál. A férfi a Naplónak elmondta, miután személyes vitába keveredett a polgármesterrel, április 21-én ultimátumot kapott tőle.

Fábry Szabolcs
Fotó: Balogh Ákos


A polgármester azt ajánlotta számára, hogy fogadja el a közös megegyezéssel történő felmondást, vagy a köztisztviselő feleségének is távoznia kell a hivataltól. A párbeszédnek fültanúja volt a jegyző asszony is, aki mindezt szóvá tette. Kósa Imre az elhangzottak miatt tett feljelentést tett a rendőrségen.

Őt Fábry Szabolcs április 27-én írásban felmentette a munkavégzés alól, másnap pedig a szerződés felmondásáról szóló értesítést is kézhez kapta. Mindezt a testület szerdai ülésén kívánta bejelenteni képviselőknek, illetve az érdeklődő lakosoknak, az ülés azonban elmaradt. Fábry Szabolcs a jelenlévőkkel közölte, mivel a településnek jegyzője nincs, az igazgatási előadó pedig táppénzen van, ezért az ülést megtartani nem tudják.

Miért nincs jegyző? - kérdeztük a polgármestertől. Válaszában elmondta, a képviselők többségének a véleménye alapján a próbaidőn lévő jegyzőt április 27-én a munkavégzés alól felmentette. A feljelentéssel kapcsolatban Fábry Szabolcs elmondta, polgármestert váratlanul érte a kérdésünk, miszerint Kósa Imre jegyző a szerződése felbontása után hivatali visszaéléssel feljelentette őt.

- Gondolom maga a felmondás, ami fáj neki váltotta ki a feljelentést, de természetesen ehhez minden joga megvan - mondta Fábry Szabolcs polgármester. - Természetesen jogásszal egyeztetve, hivatalos úton tettem meg a felmondást. A vád alapjáról pedig ötletem sincs, ugyanis még nem láttam a feljelentést, de semmi visszaélés nem történt. Semmi olyat nem tettem, ami miatt szégyenkeznem kellene és a testület többségével nagyon fel vagyunk háborodva, hogy néhányan azon dolgoznak, hogy feloszlassák az önkormányzatot. Nem veszik tudomásul, hogy demokrácia van és a tagok többsége választott egy polgármestert és egy képviselő testületet. Valamint az elmúlt időszak fejlődése úgy tűnik sokakat zavar, köztük pont azokat, akik előtte elhanyagolták a falut - tette hozzá a polgármester.

A településen élők közül, akiket megkérdeztünk felháborította, hogy hétfőre napolták a testületi ülést, illetve hogy nem közölnek velük semmilyen érdemi információt. Azért lett elnapolva a testületi ülés, mert a polgármester úr lapátra akarja tenni a jegyzőt, mert nem úgy beszél vele. Úgy gondolom, csak ő lehet a hibás. Nem véletlen, hogy félév alatt tizenhat ember ment el innen - mondta Kancsó Anikó.

- Felháborító, hogy idejött mindenki, majd az utolsó pillanatban elnapolja. Tudta előre, hogy ma nem lesz gyűlés, amit közölhetett volna hamarabb is. Szerintem valami itt nem stimmel, amit igazán közölhetnének velünk - vélekedett Szigeti József, akivel egyetértett felesége, Szigeti Józsefné is. A nő csak annyit fűzött hozzá, hogy hétfőn is biztosan ott lesznek a községházán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!