Nagyvázsony

2015.12.22. 14:23

Miniszteri elismerés a nagyvázsonyi egyesületnek

Nagyvázsony – Az Esélyegyenlőségért- és a Pro Voluntarius-díj átadó ünnepségén elismerésben részesülhetett a Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület is.

Heffler Péter

A közelmúltban kiemelkedő szakmai tevékenységéért miniszteri elismerő oklevelet vehetett át a nagyvázsonyi Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület az Emberi Erőforrások Minisztériumában rendezett, az Esélyegyenlőségért- és a Pro Voluntarius-díj átadó ünnepségén. Ez alkalommal azokat ünnepelték, akik nap mint nap esélyt, lehetőséget adnak, akik tevékenységükkel sokat tesznek a gyermekekért, a rászorulókért, az idős emberekért, a családokért azzal, hogy életüket valamilyen módon jobbá teszik, fogalmazott a december 15-i ünnepségen Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Czibere Károly, a tárca szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szintén hangsúlyozta: Olyanokat köszöntöttek ezen a napon, akik a hátrányos helyzetű családokért dolgoznak. Akik úgy gondolják, hogy egy-egy probléma nem csak az ő ügyük, hanem a segítség nyújtása közösségi feladat.

Az immár tizennyolc éve működő szervezet tevékenysége a mindennapok valóságában arról szól, hogy fiataloknak és időseknek is mutatja nemcsak az érvényesülés, tanulás és boldogulás lehetőségeit, hanem az ahhoz vezető utakat is. Így az egyenlő bánásmód mellett, azon túlmutatóan az egyenlő esélyek biztosítása is feltett szándékuk.

– Azt gondolom, annál nagyobb elismerés nem kell, mint hogy a szürke, hétköznapi munkánkat a legfelsőbb szinten is értékeljék. Nagyon jó érzés, hogy nem csak számunkra fontos, amit csinálunk, hanem mások is felismerik a munkánk jelentőségét – mondta Kandikó Rita, az egyesület elnöke, aki még elárulta a Fekete Sereg közeljövőbeni feladatairól, hogy december 29-én a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai érkeznek hozzájuk egy játékos közlekedésbiztonsági vetélkedőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!