Nagyvázsony

2016.02.24. 10:45

Összefogásból példás - Helyi aktivációs műhely Nagyvázsonyban

Nagyvázsony – Először rendeztek Helyi Aktivációs Műhelyt a megyében, amelyen közel száz érdeklődő vett részt.

Heffler Péter

Nótaszóval, élő rockzenével vette kezdetét az első Helyi Aktivációs Műhely (HAM) a közelmúltban a nagyvázsonyi IKSZT-ben, amelyet a Herman Ottó Intézet támogatásával a Nagyvázsonyi Önkormányzat és a Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület szervezett közösen.

– Veszprém megyében ez volt az első ilyen jellegű rendezvény – mondta Kandikó Rita, az ifjúsági klub vezetője. – Az esemény célja az volt, hogy olyan szakemberek, módszertani támogatók kerüljenek egy asztalhoz, akik a továbbiakban is segítséget tudnak nyújtani a fiataloknak, akik vidéken élnek és itt is képzelik el a jövőjüket. Úgy gondolom, mindenképpen hasznos volt, hiszen friss, aktuális információkhoz juthatott az a közel száz érdeklődő, aki ellátogatott hozzánk. A nagyvázsonyi HAM jó mintát adott a feladatmegosztásra és összefogásra – tette hozzá Kandikó Rita.

A rendezvényt Fábry Szabolcs, a település polgármestere nyitotta meg, aki köszöntőjét követően megénekeltette a vendégeket, majd Eperjesi Tamás, a Herman Ottó Intézet igazgatója a fiatalok és az önkéntesség fontosságát emelte ki beszédében. Ezt követően összesen tizenhat, egyenként tizenöt perces előadást hallgathattak meg az érdeklődők, többek között az IKSZT aktualitásai, jogszabályi változások, nemzetközi tapasztalatok szerzése fiatal vállalkozásoknak, partnerségi program, az iskola mint „régi-új" közösségmegtartó erő, felzárkóztatást segítő aktivitások és megoldási lehetőségek, társadalmi vállalkozások formái, pályaorientáció, kulturális közfoglalkoztatás tapasztalatai, vidékfejlesztési programok és annak lehetőségei témakörökben. Az előadások végén még Kandikó Rita az önkéntességről osztotta meg a Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület tapasztalatait, valamint az egyesület által kiküldött fiatalok és szeniorok is bemutatkoztak.

A műhelynap alatt Gyovai Ferenc képzőművész és Orsós András vizuális jegyzetelést végzett, amellyel egy képen összefoglalták az összes előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!