Nagyvázsony

2015.09.29. 13:32

Szüreti mulatság és marhahajtás

Nagyvázsony - Szent Mihály-napi marhahajtást és szüreti mulatságot rendeztek szombaton a faluban.

Heffler Péter

Az egész napos rendezvénnyel szemben ugyan nem volt túl kegyes az időjárás, de Nagyvázsonyban komoly hagyományai vannak Szent-Mihály napjának, így a borúsabb idő ellenére is sokan kilátogattak a szombati programokra. Természetesen az egyik legfontosabb részét a tradicionális marhabehajtás és szüreti felvonulás jelentette.

A szüreti lovas felvonuláson csaknem tizenöt fogat vett részt
Fotó: Heffler Péter

- A lovas felvonuláson közel tizenöt fogat és még egyszer ennyi lovas vett részt, ami mellett a csorda egy jelképes részét hajtottuk végig - kezdte Fábry Szabolcs polgármester. A szüreti menetet kisvonat kísérte, hogy az is velünk tarthasson, akinek nem jutott lóerő. Délután helyi hagyományőrző csoportok színvonalas műsora mellett magyarnóta- és a Kerekes Band-koncert nyújthatott szórakozást az érdeklődőknek.

A programok sora természetesen itt nem állt meg, ugyanis délután Bertók György nótacsokrát élvezhették a kilátogatók, az esti szüreti bálban pedig a Rising Star tehetségkutatóban is feltűnt Fésűs Duó zenéire táncolhattak a résztvevők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!