Kulturális-művészeti projekt

2021.08.26. 21:00

Hangzó csipke program

A veszprémi Dowland Alapítvány Gizella Nőikara által benyújtott Hangzó csipke projekt támogatást nyert el a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program Kulturális-művészeti projektek támogatása című pályázatán.

Balla Emőke

A veszprémi Gizella Nőikar augusztus 28-án, szombaton 15 órától Paloznakon életre hívja a Hangzó csipke rendezvényt.

A Hangzó csipke egy egynapos összművészeti fesztivál, veszprémi és a Balaton-régióban működő kórusok találkozója és koncertje, népi kézművességgel kiegészülve, tájékoztatott Kruppa-Jakab Éva, a Gizella Nőikar kom­munikációs felelőse.

A programon a klasszikus kóruséneklés találkozik a csipkekészítéssel és a néphagyományokkal. Mindezt a nézők szabadtéren élvezhetik Paloznakon, a Szent József- ház lankás, füves udvarán. A gyerekek kézműves-foglalkozáson, a felnőttek a nyitott műhelyben alkothatnak, az estét pedig népzene, néptáncbemutató, daltanulás és táncház zárja. A fellépő kórusok az éneklés örömét kívánják átadni a nézőknek, a helyi kézműveshagyományok bemutatása a gyökereinket hivatott meg­ismertetni.

A szervező Gizella Nőikar célja, hogy minden évben egy-egy Balaton-felvidéki településen ismételje meg a rendezvényt, ezáltal a Hangzó csipke olyan fogalommá váljon, mint a Művészetek Völgye.

A szabadtéri programra a belépés ingyenes, a rendezvény szabadon látogatható, az estig tartó műsorfolyamba bármikor lehet csatlakozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában