Holtszezon téli pezsgéssel

2022.02.01. 14:00

Kortárs irodalmi fesztivált indít útjára az EKF2023

A február 25. és 27. közötti esemény három nap alatt nyolc helyszínen közel 60 produkciót, előadást és koncertet vonultat fel Veszprémben. Markovits Alíz, a Veszprém– Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója kijelentette, a Holtszezon az előttünk álló időszak első jelentős rendezvénye. – 2022 a főpróba éve, hiszen egy év múlva élesben tartjuk meg a programokat – hangsúlyozta. – Egyre több és egyre látványosabb kulturális-művészeti eseménnyel jelentkezünk. A képen balról .

Juhász-Léhi István

Varga Richárd, a fesztivál szervezője, Markovits Alíz, a Veszprém– Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója, Balla Gergely, a Platon Karataev zenekar énekes gitárosa

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A cél, hogy honosodjanak meg olyan kulturális események is, melyek hosszú távon pezsgővé tehetik a város és a régió életét. Kiemelt cél az is, hogy a fiatalokat minél inkább bevonjuk a város kulturális életébe. Ez az irodalmi-művészeti fesztiválsorozat Markovits Alíz reményei szerint mind a két célt teljesíteni fogja.

Sok más érdekesség mellett részletesen beszélt a február végi fesztiválról Varga Richárd projektmenedzser. Kiderült: az irodalom határterületeire fókuszálnak, azokra a műfajokra, amelyeket általában a legtöbben olvasnak: a krimi, a sci-fi, a fantasy, a képregény, a gyermek- és ifjúsági irodalom. A Holtszezon részben ezeket a műfajokat mutatja be.

– A másik fontos szelet pedig az, hogy erősen fókuszálunk a fiatalokra – mondta a szervező. – Úgy is, hogy az ötletelés folyamatába bevontunk helyi középiskolásokat és egyetemistákat. Lesznek nagy nevek a fesztiválon, ám a program inkább a holnap sztárjaira összpontosít. Közülük sokan itt lesznek a fesztiválon.

A zenei programban jelen lesz a Platon Karataev, Ohnody, Bobeck és a Lázár Tesók, de az underground hiphop is képviselteti magát. A Kortársak vacsorára program keretein belül Nyáry Krisztiánnal és Cserna Szabó Andrással lesz beszélgetés, Likó Marci és Géczi János zenés irodalmi műsorral érkezik, míg Vecsei H. Miklós Pilinszky-estet tart. A fesztiválnak nyolc belvárosi helyszín ad majd otthont, ahol találkozhatnak az előadók és az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!