Újra formába lendülni

2022.04.09. 11:00

A balatonfürediek ma a Csurgó vendégei lesznek

A Csurgói KK elleni idegenbeli fellépés vár a balatonfürediekre a férfi kézilabda NB I.-ben. A BKSE a tatabányai pofon után javítana.

Horváth Gábor

Szmetán Mátéék remek sorozat után legutóbb simán kikaptak, most javítanának

Fotó: Penovác Károly/Napló

Fontos találkozón szerepel ma a Balatonfüredi KSE a férfi­kézilabda-élvonalban. A Csurgói KK elleni bajnokinak nemcsak az a tétje, hogy pontokat szerezzen a vendégcsapat, hanem az is, hogy visszatérjen a Tatabánya elleni meccs előtt mutatott formájához, lendületéhez. 

A múlt héten ugyanis beleszaladt a pofonba a BKSE, amely már az első perctől fogva alárendelt szerepet játszott Tatabányán, ahol végül közel 40 gólt kapva, 38-27 arányban kapott ki. Ez volt a Füred első veresége február eleje óta, György László együttese hat bajnokit – köztük a Telekom Veszprém elleni összecsapást – teljesített veretlenül. 
A tatabányai találkozóhoz tartozik, hogy a hazaiak számára rendkívül fontos volt a két pont megszerzése, míg a Balaton-partiak előnye megnyugtató (volt) a harmadik helyen. A BKSE jelenleg négy ponttal áll jobban, mint a negyedik Ferencváros. A fővárosi zöld-fehéreket a Tatabánya szorongatja, a két csapat azonos pontszámmal áll, péntek esti állás szerint. (Az FTC és a Tatabánya egymás elleni rangadója tegnap lapzártánk után ért véget.) 

Ugyanakkor – ahogy említettük – mindenképpen vissza kell térnie a korábbi jó formához a füredieknek, hiszen hosszú még a szezon. A négypontos előny könnyen elolvadhat, ha nem koncentrálnak elég jól Topic Petárék. 

A Csurgó ráadásul hagyományosan nehéz ellenfél, kemény rivális. A Somogy megyeiek az előző négy körben veretlenek maradtak, három bajnokit nyertek (az Eger, a Dabas és a NEKA ellen), a Budakalász együttese elleni hazai találkozójuk döntetlenre végződött. 

Az őszi idényben, tavaly november végén a balatonfürediek magabiztosan fektették két vállra a Csurgót, a mérkőzés 34-25-ös hazai sikert hozott. 

A mai találkozó 18 órakor kezdődik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában