Szenvedéllyel tevékenykedni

2019.02.09. 07:00

A szövetségi kapitány volt a vendég

A magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya, Jan de Brandt volt a vendége a Veszprémi Egyetem SC NB II-es női alakulatnak.

B. Virág Rita

Jan de Brandt megdolgoztatta a veszprémieket

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Jan de Brandt veszprémi látogatását egy városnézéssel kezdte a várban, majd motivációs előadást tartott az egyetemen az érdeklődőknek. A szövetségi kapitány arról beszélt, szerinte csakis szenvedéllyel, megfelelő motivációval érdemes röplabdázni.

Érdekes, hogy ő maga leginkább más sportágakból merít inspirációt, ötleteket a megújulásra, a tanuláshoz. Legutóbb például, egyik barátjának köszönhetően, Zürichben járt a helyi balettintézet egyik edzésén, ahol rengeteget tanulhatott a nyújtás, lazítás témakörében és ezt már igyekszik alkalmazni a munkája során is.

Jan de Brandt megdolgoztatta a veszprémieket
Fotó: Balogh Ákos/Napló

A rendkívül közvetlen szakember ezt követően egy edzést vezényelt az NB II-es női röplabdacsapatnak. A közel száz néző előtt megtartott tréningen a lányok kezdetben nagyon idegesek voltak, ám Jan de Brandtnak köszönhetően gyorsan hátrahagyták ezt. A rövid bemelegítést követően labdás feladatok következtek, alapérintéseket gyakoroltak az egyetemisták, majd néhány taktikai elem megismerésére is lehetőség adódott.

A szövetségi kapitányt egy VESC feliratú pólóval és egyedi, különleges veszprémi bögrével ajándékozták meg a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!