Az élmezőnyből várják a folytatást

2020.11.28. 07:00

Felépült a VLS Veszprém házi gólkirálya

Vasárnap kezdődik a magyar labdarúgó-bajnokság harmadosztályának „tavaszi” szezonja. A VLS Veszprém együttese a Mol Fehérvár II. otthonában gyűjtheti tovább bajnoki pontjait.

Rónai Tamás

20201114 Veszprém bajnoki labdarúgó-mérkőzés NB III Practical VLS Veszprém (piros) _ ZTE FC II (kék) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az előző hétvégén a Mosonmagyaróvár elleni rangadón egy hosszabbításban kapott góllal maradtak alul Pető Tamás tanítványai. A sorsolás szerint az őszi szezon ezzel a fordulóval fejeződött volna be, azonban a koronavírus-járvány következtében több mérkőzést decemberre halasztottak, többek között a Veszprém Érd elleni hazai találkozóját is.

A III. Kerület és a Mosonmagyaróvár együttese ellépett a mezőnytől, mögöttük azonban nagyon szoros az élmezőny, a hetedik helyezettet mindössze négy pont választja el a dobogó legalsó fokától. A Practical VLS a 18 meccs alatt megszerzett 32 pontjával a negyedik helyet foglalja el jelenleg, de az elmaradt mérkőzések még átrendezhetik a tabella elejét. A bakonyiaknál ketten jeleskedtek leginkább a gólszerzésben, Major Norbert nyolc, míg Nagy Richárd hét találattal örvendeztette meg eddig a szurkolókat.

A veszprémi játékosok a Fehérvár második csapata ellen folytathatják a gólszerzést. A vendéglátók a rossz szezonkezdetet követően egyre jobb formába lendültek, és több bravúros győzelemnek köszönhetően egészen a nyolcadik helyig léptek előre Toldi Gábor fiatal tanítványai.

A Practical-VLS Veszprém (pirosban) jelenleg a negyedik helyen áll a tabellán Fotó: Penovác Károly/Napló

A bajnokság első fordulójában már találkoztak egymással a felek, akkor Krebsz 87. percben szerzett góljával 2-1 arányú veszprémi siker született.

– A fehérváriak fiatal kerettel rendelkeznek, ezáltal ez egy nagyon kiszámíthatatlan csapat. Többször is kiváló teljesítményt nyújtottak, azonban akadtak rosszabb mérkőzéseik is. Nagyon nehéz összecsapás vár ránk, de ha ugyanazt a játékot tudjuk nyújtani, mint a Mosonmagyaróvár ellen a második félidőben, akkor nem lehet gond. Krebsz Mátéra sérülés miatt nem számíthatok, de Major Norbert újra a csapat rendelkezésére állhat – árulta el Pető Tamás, a VLS vezetőedzője.

A találkozó vasárnap délelőtt 11 órakor kezdődik Székesfehérváron, zárt kapuk mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában