jótékony felajánlások

2019.12.19. 17:30

Nagy értékű segítséget kapott a Karitásztól két pápai intézmény

Nagy értékű adománnyal segítette a Kánaán-Ház Leány- és Anyaotthon, illetve a Gróf Esterházy Kórház mindennapjait a Szent Benedek-plébánia karitászcsoportja.

Laskovics Márió

Szijártó László plébános a karitász furgonba pakolt adományokkal a kórház ápolási osztálya előtt.

Fotó: Szent Benedek Karitász

A tókerti Szent Benedek-plébánia karitászcsoportja 2013-as megalakulása óta rendszeresen jótékonykodik. Legutóbb a Kánaán-Ház Leány- és Anyaotthon, illetve a Gróf Esterházy Kórház ápolási osztálya javára szerveztek gyűjtést, az egyik legaktívabb önkéntesük, Herbert Ferencné ötlete alapján. Előbbi intézménynek mosó- és tisztálkodási szereket, pelenkát, utóbbinak több száz ágyneműt – paplan- és párnahuzatot, lepedőt – adományoztak a hívek felajánlásából szerdán, összesen több mint egymillió forint értékben – tudtuk meg Szijártó László plébánostól.

Fotó: Szent Benedek Karitász

A plébános megjegyezte, november végén hirdették meg a gyűjtést, és december 10-ig várták a felajánlásokat a plébánia hittantermében, majd a karitászcsoport önkéntesei kiválogatták és becsomagolták az adományokat. A csoport 2014 óta több alkalommal segítette már a pápai kórházat, egyebek mellett mikrohullámú sütővel, gyerekjátékokkal, ágyneművel, hűtőszekrénnyel.

– Ezúttal főként színes, nem a kórházakban általában használt fehér ágyneműket kaptunk, de a pápai kórház gazdasági igazgatója, Eck Ferenc szerint ez abból a szempontból jó, hogy megszínesíti a betegek hétköznapjait. Egyébként nagy szükségük van erre, mert ott nagyobb igénybevételnek, magas hőfokú mosásnak van kitéve az ágynemű, mint az otthoni használat során – fűzte hozzá.

A Kánaán-Ház Leány- és Anyaotthont először ruhaneművel szerették volna megsegíteni, azonban a Kovárczy Emese intézményvezetővel történt egyeztetés után tisztítószereket vártak, ugyanis abból mutatkozott hiány. Felnőtt és gyermek ruha tekintetében jobban ellátottak.

Szijártó László atya megköszönte a nemcsak a Tókertből, hanem a város egyéb területeiről is beérkezett felajánlásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában