Nemesgörzsöny

2016.02.03. 13:31

A vártánál is nagyobb sikert hozott a nemesgörzsönyi böllérfesztivál

Nemesgörzsöny - A várakozásokon felül teljesített az I. Nemesgörzsönyi böllérverseny és -fesztivál, mely példaértékű összefogás révén, több ezer fő részvételével valósult meg.

Polgár Bettina

Németh Attila, a Nemesgörzsönyért Közalapítvány kuratóriumának tagja, a rendezvény házigazdája a Naplónak nyilatkozva elmondta, mind a látogatók, mind pedig a csapatok a vártnál lényegesen nagyobb számban érkeztek a versenyre. - Eleinte döcögősen indult a nevezés, néhány héttel a fesztivál előtt még csak egy-két csapat jelentkezett, majd a böllérversenyt megelőző hétre már az összes hely elkelt - árulta el a kezdetekre visszatekintve a házigazda. Mint mondta, a kulturális programokkal színesített gasztronómiai megmérettetés látogatottsága is meghaladta kezdeti elképzeléseiket.

- Előzetes becslések szerint nagyjából 1000-1500 főre számítottunk, ennek ellenére később már úgy saccoltuk, közel a duplája, háromezer fő jelent meg a csúcsidőszakban, a délutáni programokon - fűzte hozzá Németh Attila. - Az I. Nemesgörzsönyi böllérverseny és -fesztivál körülbelül 3-4 hónapos szervezőmunka eredménye. Ez széleskörű együttműködést igényelt, melyhez rengeteg segítőnk akadt - mutatott rá a házigazda. Megjegyezte, az ezzel járó munkákból mindenki más-más formában vette ki a részét, volt, aki anyagi támogatást nyújtott, mások például a rendrakásban segédkeztek.

- A rendezvény nagyon pozitív fogadtatásra lelt mind a helyi lakosok, mind a látogatók részéről, akik fantasztikus hangulatot teremtettek a nap folyamán. A böllérverseny és -fesztivál minden korosztály számára tartalmas kikapcsolódási lehetőséget biztosított, a legkisebbektől az idősebbekig. Az esemény szinte az egész falut megmozgatta, hiszen a lakosság mintegy 75 százaléka ellátogatott az eseményre, ami egészen kimagasló arány - fogalmazott Németh Attila. Kiemelte, másnap a rendezvényen készült ínycsiklandozó ételekből a nemesgörzsönyiek számára kóstolócsomagokat állítottak össze, melyekből a legfiatalabbaktól az idősekig minden egyes helyi lakos részesült. - Hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg ezt a programot, ezért is kapta az I. Nemesgörzsönyi böllérverseny és -fesztivál nevet, és hasonlóan pozitív folytatásban bízunk a továbbiakban is - tette hozzá a házigazda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!