Nemesvámos

2016.05.13. 14:01

A tömlőugrástól a pattogtatósig

Nemesvámos – Az ókori sportviadalok hagyományát elevenítették fel általános iskolások a Villa Romana Balácán.

Kutasi Zsófia

Hagyományos eseménynek számít a sportjáték-viadal, melyet minden évben a Villa Romana Balácán, Nemesvámoson rendeznek meg. Idén tizenegy Veszprém megyei általános iskola kétszáztizennyolc tanulója mérte össze erejét és ügyességét a római kori villagazdaság és romkertben területén. Volt többek között kötéldobás, karikázás, birkózás és „kocsi-hajtás”. A versenyszámok mellett voltak díjazás nélküli játékok is. A csapatversenyben első helyezett a gyulafirátóti Gyulaffy László Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, második a veszprémi Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola, harmadik a nemesvámosi Petőfi Sándor Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola csapata lett.


A „Kézfogás” VII. Iuvenalia 2016 elnevezésű római kori sportvetélkedőn részt vettek speciális nevelési igényű gyermekek is. Király András, a szervező Laczkó Dezső Múzeum múzeumpedagógusa elmondta, cél többek között az integrált nevelés az, hogy a gyermekek közösen, együtt töltsék el hasznosan, sportolással az időt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!