Nemesvámos

2017.05.26. 18:02

Háromból három sikeres pályázat

NEMESVÁMOS Idén 1,1 milliárd forintnyi beruházás indul el a településen. Három TOP-os pályázatából hármat megnyert a falu.

Molnár Sándor

A településen megvalósuló fejlesztésekről tartott közös lakossági fórumot Sövényházi Balázs polgármester és Ovádi Péter, a Fidesz választókerületi elnöke. Ovádi Péter kiemelte, hogy Nemesvámos nagyon jól használja ki a pályázati lehetőségeit. Az 1. számú választókörzethez 24 település tartozik és az általuk elnyert 2,1 milliárd forintnyi támogatásból közel 600 millió került ide. Szólt arról is, hogy ha jó szakmai munka folyik egy településen, akkor azt támogatni is könnyű. Megemlítette, hogy a helyi vállalkozók megkeresésére a Nemesvámos és Veszprém közötti út rossz állapota miatt már egyeztetett a Magyar Közút illetékeseivel és valószínűleg már az idei évben elkezdődhet az útszakasz felújítása.

Sövényházi Balázs polgármester elmondta, hogy a belterületi csapadékvíz elvezetésére közel 30 millió forintot nyertek. Ebből az összegből a település főutcája és a Muskátli utca vízelvezetését oldják majd meg. Egy másik projektben, a helyi termelők piacra jutását segítő agrárlogisztikai fejlesztés pályázaton mintegy 100 millió forinthoz jutottak, amelyből egy 850 négyzetméteres csarnok épülhet. Nem titkolt céljuk, hogy a közkonyhákat szeretnék majd ellátni a megyei termelők zöldségeivel, gyümölcseivel. A harmadik sikeres pályázatukkal az új, négy csoportszobás óvoda felépítéséhez nyertek 460 millió forintos támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!