Nemesvámos

2017.02.22. 12:04

Helyi termelők munkáját mutatják be Nemesvámoson

Sátormapuszta. Nemesvámos – Színes gazdatúrával köszönti a tavaszt a veszprémi Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület március 4-én, melynek során helyi termelők munkáját, környezetét és mindennapi motivációit ismerhetik meg az érdeklődők.

Leitner Vera

A március 4-én 13 órától 17 óráig tervezett kirándulás első állomása Sátormapuszta, a biogazdálkodó és szürkemarha-tenyésztő, korábban évtizedekig Dél-Angliában élő és gazdálkodó Ware Borbála és Péter birtoka. A házaspár tanácsokkal szolgálhat az állattenyésztést és a földművelést illetően, segítségükkel az érdeklődők még kiskertükbe illő vetőmagokat is választhatnak és vihetnek haza.

A túra Nemesvámoson folytatódik. Itt Sárkány Zsuzsa mézeskalács-készítő helyi alapanyagokból gyúrt, levendulás finomságait és mesebeli mézeskalácsvilágát lesz lehetőség nem pusztán megismerni, de megkóstolni is. A gazdatúrán való részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött, a Csalán Egyesület március 1-ig várja a jelentkezéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!