vajon kiket hívtak meg?

2018.03.23. 09:52

Harry hercegék hatszáz vendéget hívtak meg az esküvőre

Harry herceg és amerikai menyasszonya, Meghan Markle hatszáz vendéget hívott meg májusi esküvőjükre, de a listán szereplő neveket egyelőre nem hozták nyilvánosságra - közölte csütörtökön a Kensington-palota.

Britain's Prince Harry (C) and his fiancée US actress Meghan Markle (centre left) attend a reception for young people in the Palace of Holyroodhouse in Edinburgh, during their visit to Scotland on February 13, 2018. The reception celebrates youth achievements, marking Scotland’s Year of Young People 2018, an initiative that aims to inspire Scotland through its young people: celebrating their achievements, strengthening their voice on social issues and creating new opportunities for them to shine. / AFP PHOTO / POOL / Andrew Milligan

Forrás: AFP PHOTO/POOL

Fotó: Andrew Milligan

Károly brit trónörökös, Harry édesapjának londoni hivatala hozzáfűzte, hogy a május 19-ére a windsori kastély Szent György-kápolnájába meghívott vendégek egyúttal hivatalosak az egyházi szertartást követő esküvői díszebédre is. Az esküvő estéjén pedig Károly walesi herceg kétszáz vendég számára rendez magánfogadást a Frogmore House szomszédságában.

Az aranyozott bélyegzővel nyomott, metszett és aranyozott szélű meghívókat még a héten elküldik.

A férfi vendégek számára egyenruha, zsakett vagy öltöny, a nőknek nappali ruha és kalap az előírt öltözék.

Harry bátyja, Vilmos herceg és felesége, Katalin esküvőjére, amelyet a londoni Westminster Abbey-ben rendeztek meg 2011-ben, 1900 vendég volt hivatalos. Az ünneplők között volt Elton John, David Beckham és felesége, Victoria, továbbá számos királyi vendég a világ uralkodóházaiból, valamint ismert politikusok.

Ilyen meghívót kap a hatszáz szerencsés
/ AFP PHOTO / POOL / Victoria Jones

Egyes brit lapok arról spekuláltak, hogy Harry herceg esetleg meghívná Barack Obama korábbi amerikai elnököt is, akivel karácsonykor készített rádióinterjút a BBC-nek, a jelenlegi elnököt, Donald Trumpot azonban nem invitálná meg. Claudia Joseph, a királyi ház bibliográfusa szerint azonban Harry semmiképpen nem akar politikai színt keverni az esküvőbe.

„Harry imádja a nagymamáját (II. Erzsébet királynőt) és nem akar szomorúságot okozni neki. Az utolsó dolog, amit akarna, hogy kirobbantsa a harmadik világháborút”

- jegyezte meg.

Joseph szerint a fiatal pár eddigi esküvői készülődése azt sugallja, hogy személyesebb ünnepséget szeretnének, mint Vilmos és Katalin. A szakértő kevésbé zsúfolt, kisebb pompájú, melegebb és természetesebb esküvőre számít.

A palota korábban bejelentette, hogy 2500 embert hívtak meg, köztük a pár által támogatott jótékonysági szervezetek tagjait, akik a Windsor-kastélynál megszemlélhetik a vőlegény és a menyasszony, valamint vendégeik bevonulását, majd azt is, ahogy távoznak.

A brit korona százéves hagyományát folytatva Meghan karikagyűrűje is walesi aranyból készült.

Először II. Erzsébet királynő édesanyjának esküvői gyűrűjéhez használtak Walesből származó aranyat. Példáját II. Erzsébet is követte, amikor 1947-ben összeházasodott Fülöp herceggel, és természetesen Vilmos és Katalin esküvőjére is ilyen gyűrű készült.

Borítókép: AFP PHOTO / POOL / Andrew Milligan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!