új kihívások

2018.05.22. 10:34

Obamáék most már biztosan beszállnak a filmiparba

Többéves szerződést írt alá Michelle és Barack Obama produkciós cége a Netflix online szolgáltatóval.

(FILES) In this file photo taken on October 31, 2017, former US President Barack Obama and First Lady Michelle Obama arrive at the Obama Foundation Summit in Chicago, Illinois. Barack and Michelle Obama have entered into a multi-year agreement to produce films and series with Netflix, the world's leading internet entertainment service announced on May 21, 2018. The former first couple have launched Higher Ground Productions to produce a variety of content for the video streamer, possibly including scripted series, documentaries and features. / AFP PHOTO / Jim Young

Forrás: AFP

Fotó: Jim Young

A korábbi amerikai elnök és first lady Higher Ground Productions néven alapított céget tartalom-előállításra.

A Netflix és az elnöki pár közötti tárgyalásokról márciusban jelentek meg az első híradások, a hétfői bejelentésben a szolgáltató nem tért ki arra, hogy milyen műsorokról van szó.

Közleményük szerint „többféle tartalomra” szerződtek, valószínűleg forgatókönyvvel és anélkül készített sorozatok, dokumentum- és játékfilmek készülnek majd.

Nem várható, hogy 2019 előtt Obama-gyártású műsor kerülne a szolgáltató kínálatába – értesült az AP az ügyletet ismerő forrásból.

„Tehetséges, kreatív, inspiráló hangokat szeretnénk felkarolni, akik az emberek közötti megértést és empátiát segítik elő, lehetőséget akarunk adni, hogy történeteiket megismerje a nagyvilág”

- idézte Barack Obamát a Netflix közleménye.

„Mindig hittünk a történetmesélés erejében, mely megváltoztatja a gondolkodásunkat a körülöttünk lévő világról, segít, hogy megértsünk másokat és megnyissuk a szívünket feléjük”

- mondta Michelle Obama.

A házaspár – úgy tudni – jó ismerőse Ted Sarandosnak, a Netflix tartalomszolgáltatási igazgatójának, aki elmondta, „hihetetlenül büszkék”, amiért az Obama házaspár őket választotta, hogy „félelmetes történetmesélő tehetségüket” másokkal megosszák.

A Netflixnek világszerte mintegy 125 millió előfizetője van. Noha nézettségi adatokról nem szívesen beszélnek, egyértelmű, hogy elsők az online műsorszolgáltatók növekvő piacán.

Borítókép:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!