harry és meghan

2018.07.24. 15:22

A hercegi pár egy gospelkórust is nagyon boldoggá tett

Az esküvőn fellépő zenei együttes minden álma valóra vált.

Karen Gibson, founder of The Kingdom Choir, poses with members of the choir in London on April 23, 2018. The Kingdom Chior will perform at the wedding of Britain's Prince Harry and his US fiancee Meghan Markle, when they are married at St George's Chapel in Windsor, west of London on May 19. / AFP PHOTO / POOL / Rick Findler

Lemezszerződést írt alá a Sony Music amerikai megakiadóval és ősszel jelenteti meg debütáló albumát a londoni The Kingdom Choir gospelkórus, amelyet milliók hallottak énekelni idén májusban Harry herceg és amerikai hitvese, Meghan Markle esküvőjén.

A kórus, amely Ben E. King néhai amerikai soulénekes dalát, a Stand By Me-t adta elő a május 19-i ceremónián, július végén kezdi felvenni a korongot, amely a tervek szerint novemberben jelenik meg világszerte.Az albumra a Stand By Me is felkerül, amelyet a kórus elő is adott kedden a Kensington-palota előtt a lemezszerződés bejelentésekor.

„Rettentő boldogok vagyunk, ez egy álom”

- mondta Karen Gibson kórusvezető, hozzátéve, hogy rendkívül izgatottak a lehetőség miatt.

A kórus több mint húsz éve koncertezik, de az igazi hírnevet a hercegi esküvő hozta meg a számára. Az előadásuk az első helyre került a U.S. Hot Gospel Songs ranglistán.

„Egyáltalán nem számítottunk erre, mindössze arra gondoltunk, hogy jól érezzük magunkat az esküvőn és talán kapunk egy kis plusz figyelmet, erre meg ez történik”

- tette hozzá Gibson.

A kórus azt is bejelentette, hogy november végén koncertet ad a brit fővárosban.

Harry herceg, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája, aki a hatodik helyen áll a brit trónöröklési sorban, a London nyugati határában fekvő Windsor ősi királyi rezidenciájának Szent György-kápolnájában esküdött örök hűséget amerikai hitvesének, Meghan Markle-nak.

Harryt és Meghan Markle-t Justin Welby, Canterbury érseke, az anglikán egyház legfőbb vallási méltósága eskette a ceremónián. A Szent György-kápolnában a királyi család tagjai mellett hatszáz meghívott vendég foglalt helyet, köztük a film, a sport és a zene több világsztárja.

Borítókép: A kórus / RICK FINDLER / POOL / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!