Hotel Transylvania 3

2018.07.26. 16:35

Vajon milyen egy Szörnyen rémes vakáció?

A Drakula család- és barátainak óceánjárós kalandjairól szóló animációs film orosz származású rendezője, Genndy Tartakovsky szerint a kedves figurák ugyan szörnyeknek néznek ki, belül ugyanolyanok, mint mi.

A nagycsaládos nyaralások tele vannak örömökkel és rémes epizódokkal, a makacs nagypapától kezdve a hisztis unokatestvérig – noha minden meg van bocsátva a családi szeretet nevében. A Hotel Transylvania 3. ezzel a jelenséggel is szembesíti az első két részből ismert szörnyeket, és hozzánk, emberekhez hasonlóan a feladatot ijesztőnek és nagyon viccesnek találják. A trilógia rendezőjével, Genndy Tartakovskyval az Intercom beszélgetett, az interjú a Vasárnap Reggel hasábjain látott napvilágot.

A Hotel Translylvania első két részének sikere után nem tervezett folytatást a szörnycsalád életének. Miért folytatta mégis?

A második rész után lezártnak gondoltam ezt a történetet, de aztán jött egy családi vakáció, és ekkor született meg a Hotel Transylvania 3. ötlete. Rájöttem, hogy egy körutazás tökéletes felállás lehet a szörnycsalád számára. Ez pont olyan ötlet volt, ami mindenkinek rögtön megtetszett.

Mi a legfontosabb újdonság a történetben?

Az első film arra koncentrált, hogyan fogadja el Dracula azt a tényt, hogy a lánya, Mavis egy halandóba szeret bele; ez folytatódott azzal a Hotel Transylvania 2-ben, hogy birkózik meg Mavis és Johnny a családalapítással. A harmadik film pedig azzal indul, hogy a legendás vámpír nincs a legjobb passzban. Drac nem túl boldog, mert ugyan a hotel sikeres, ő magányos. Mavis azt hiszi, apja stresszes, és nem veszi észre, hogy csak igazán egyedül érzi magát. Aztán meglátja a reklámot a körutazásról, és eldönti, hogy közösen kellene nyaralniuk.

De ez a nyaralás nem az, aminek elsőre látszik. Most Mavis a szülő, ő viseli a gondját Drakulának, és ő az, aki bizonytalan azzal kapcsolatban, hogy Drac újra szerelmes lesz.

Tulajdonképpen ez egy továbbfejlesztett változata az első filmnek, ahol Mavis próbálgatta a szárnyait és Dracula ragaszkodott hozzá; most pedig Mavis attól tart, hogy ha az apja szerelmes lesz, akkor elhagyja majd a családjukat.

Genndy Tartakovsky

A neurotikus Draculának ismét Adam Sandler kölcsönzi a hangját. Milyen volt vele újra együtt dolgozni?

Ez talán furán hangzik, de akármilyen vicces Adam, nagyon komolyan veszi a komédiát. Az első két részt ő írta, azonban most az elfoglaltságai miatt nem tudott ennyire aktív szerepet vállalni, bár így is hamar belejött, és a lehető legjobban csinálta, amit megszoktunk tőle.

Drakula lányának, Mavisnek a karakterét Selena Gomez-ről mintázták, és ő adja a hangját is az eredeti verzióban. Mennyiben alakította ki ő Mavis figuráját?

Ő mindig a megalapozottságát hozza a szerepbe, akit eszeveszett, őrült alakok vesznek körül. Selena pontosan érti a karakterét, és tisztában van vele, hogy nem ő lesz a mókamester, de van elég önbizalma színészként ahhoz, hogy Mavis-t csupaszív karakterként formálja meg, és mi pont ezt szerettük volna.

Selena Gomez hatalmas rajongótáborral rendelkezik, az őszintesége páratlan, igazán jó ember. Szerintem mindez érződik Mavis figuráján is.

A hősök ugyanolyan szerethetőek mint az első két részben, vagy megjelennek sötétebb árnyalatok is a Szörnyen rémes vakációban?

A széria harmadik része ugyanolyan szimpatikusra próbáltuk formálni a hősöket, mint az első két részben voltak.

Ez nem is volt nehéz, mert ugyan szörnyeknek néznek ki, belül ugyanolyanok, mint mi.

Ha választhatna, Ön melyik szörny lenne a brigádból?

A Láthatatlan Ember. Így bárhova mehetnék, és megfigyelhetném az embereket, anélkül hogy észrevennének. Ez inkább a kíváncsisággal kapcsolatos. Gyerekkoromban nagyon tetszett egy lány, és nagyon tudni akartam, mi a véleménye rólam.

Borítókép forrása: Youtube

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!