klasszikusok között

2018.11.27. 15:32

Vészesen közelednek a Ragadozó városok

A film rendezője egy friss interjúban elárulta, mire számíthatnak azok, akik jegyet váltanak a kalandra.

New Zealand film maker Peter Jackson arrives for the world premiere of his film "They Shall Not Grow Old" during the BFI London Film Festival in London on October 16, 2018. - Peter Jackson's First World War film which uses groundbreaking methods to provide a new understanding of the human experience of life at the Front. (Photo by Daniel LEAL-OLIVAS / POOL / AFP)

Fotó: AFP

Ezer évvel egy közelebbről meg nem nevezett katasztrófa után hatalmas lánctalpas városok száguldoznak az emberi civilizáció romjain, és az erősebb ragadozók bekebelezik a kisebbeket. Felbukkan egy fiatal nő, aki felkelést robbant ki, hogy véget vessen az áldatlan állapotoknak – írta meg a hirado.hu.

Philip Reeve világsikerű regénytrilógiájának első kötetéből Christian Rivers rendezett szuperfilmet – és részben Peter Jackson producer is. Jackson, A Gyűrűk Ura és a Hobbit trilógiák alkotója tíz éve készült a Ragadozó városok megrendezésére, de nem volt rá energiája, ezért bízta régi munkatársára a dirigálást – de persze nem bírta volna ki, ha néhány jelenetet azért nem maga rendez a filmből.

Arra a kérdésre, mégis hogyan képzeljük el a Ragadozó városok világát, Rivers megnevezte a referenciákat:

„Akkor járunk legközelebb az igazsághoz, ha a Csillagok háborújából, a Mad Maxből és a Harry Potterből háromszöget alkotunk: e háromszög közepére pontosan illik a mi filmünk.

Mindez úgy értendő, hogy szinte olyan kozmikus küzdelem zajlik, mint a Csillagok háborújában, a harc olyan nyers és könyörtelen, mint a Mad Maxben, és az egésznek van egy olyan különös, viktoriánus fílingje, mint a Harry Potternek.”

Rivers egyébként 1992 óta dolgozik Jacksonnal, akkor készítették a Hullajó! című zseniális zombifilm-paródiát. Nem mellesleg Oscart is kapott a King Kong vizuális effektusaiért.

Valóban elég ígéretesnek tűnik a film:

Borítókép: Peter Jackson Londonban

AFP / POOL / Daniel Leal-Olivas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!