csillagászati összeg

2018.12.25. 12:24

Brutális pénz üti a kirúgott Mourinho markát

Ennyiből azért már biztosan jut ajándékokra.

Head coach of Manchester United Jose Mourinho before UEFA Champions League Group H between Valencia CF and Manchester United at Mestalla stadium on December 12, 2018. (Photo by Jose Miguel Fernandez/NurPhoto) (Photo by Jose Miguel Fernandez/NurPhoto)

Az idei angol bajnokság kezdete óta tippelték, hogy az elmúlt 28 év legrosszabb rajtja miatt elverik a port a Manchester United portugál trénere, José Mourinho ülepén. Meg is tették, de azért nem kell őt sajnálni. – írja a Bors.

Az 54 éves szakember állásvesztése miatt búslakodhat karácsony előtt, viszont alighanem jobb a kedve, hiszen 24 millió font (8,6 milliárd Ft) lelépési összeget vesz fel az angol fociklubtól. A portugál az utóbbi években módszeresen teszi tönkre éppen soros csapatát, ám edzői pályafutása mostani, harmadik idő előtti menesztésével eddig összesen 45,5 millió font (16,3 milliárd Ft) bánatpénzt söpört már be. A MU-val például januárban hosszabbított szerződést 2020-ig, és ezzel srófolta feljebb a végkielégítését.

Mourinho korábban a Chelsea-t kopasztotta meg kétszer: 2007-ben 12 millió fonttal (4,3 milliárd Ft), majd 2015-ben 9,5 millió fonttal (3,4 milliárd Ft) enyhítették kirúgása miatti fájdalmát. Tegyük hozzá: a munkával szerzett vagyona sem csekély, azt 37,6 millió fontra (13,5 milliárd Ft) becsülik. További évi 10 millió fontot (3,6 milliárd Ft) keres a Heineken, Hublot, Jaguar, BT Sport, adidas, Atlantis Hotels, Lipton Tea és EA Sports cégekkel kötött reklámszerződéseivel.

Közben a Manchester United bejelentette, hogy az idény vé­géig a klub korábbi norvég játékosa, Ole Gunnar Solksjaer veszi át edzőként az irányítást, míg Mourinhóval kapcsolatban azt rebesgetik, hogy a nyáron visszatérhet az Interbe.

Borítókép:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!