A szépség művészete

2019.01.30. 07:15

Meglepődne, mit használ arcpakolásra Meghan hercegné

Aki a kamerák kereszttüzében éli az életét, vagy csak megviseli a bőrét a hideg téli időjárás, annak nem árt némi kozmetikai kényeztetés.

Britain's Meghan, Duchess of Sussex gestures on South Melbourne Beach where she and her husband Prince Harry met community groups in Melbourne on October 18, 2018. - Thousands of royal fans in Melbourne waited in the rain on October 18 to get a glimpse of Prince Harry and his pregnant wife Meghan, with some overwhelmed by the experience. (Photo by William WEST / AFP)

Nichola Joss, Meghan Markle kozmetikusa a Cosmopolitannek adott interjúban meglepő titkot árult el: az újságok és rajongók árgus tekintetének tüzében élő színésznő-hercegné nem mesterségesen előállított kencékkel, hanem egyszerű házi arcpakolásokkal ápolja bőrét, ezeknek a maszkoknak köszönhetően ragyogó és feszes a bőre – számol be róla a Maszol.

Ezek a házi kozmetikumok bármikor elkészíthetők otthon is, így ha olykor magunk is királyi kényeztetésre vágyunk, nincs más dolgunk, mint elkészíteni a különleges krémeket.

Kókusz és kurkuma

A cikk szerint az egyik arcpakolás elkészítéséhez mindössze 2 evőkanál kókuszolajra és 1 evőkanál kurkumára lesz szükségünk. Mielőtt felvinnénk a masszát, tegyünk kicsit a kézfejünkre és ellenőrizzük, nem okoz-e irritációt, pirosságot a kurkuma. Ha nem vagyunk érzékenyek rá, akkor felvihetjük az arcra a masszát, a szemkörnyéket kihagyva, majd 15 perc pihentetés után mossuk le langyos vízzel – ismerteti a módszert a Maszol. Mint írják,

a telített zsírokban, E-vitaminban és laurinsavban gazdag, antioxidáns és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkező kókuszolaj hidratálja, regenerálja, nyugtatja a bőrt,

feszesítésben és a gyulladások csökkentésében is segít, késlelteti a bőröregedést. Erős fertőtlenítő hatása van a kurkumának, amely ráadásul szabályozza a faggyútermelést, halványítja az arc barázdáit.

Méz és zabpehely

A hercegné másik kedvenc arcpakolása mézből és zabpehelyből áll. 20 grammnyi zabpelyhet keverjünk össze annyi mézzel, hogy kenhető masszát kapjunk. Vigyük fel a keveréket az enyhén nedves bőrünkre, majd 10-15 perc után mossuk le.

A méz antibakteriális tulajdonsággal rendelkezik, csökkenti a bőr gyulladását és szárazságát, segít az akné és a pattanások elkerülésében.

A zabpelyhet természetes arcradírként használhatjuk, így segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől, felszívja és eltávolítja a felesleges zsiradékot, emellett gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatása van.

Borítókép: Meghan Markle. Fotó: AFP / William WEST

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!