Gyász

2020.01.09. 08:22

Meghalt a filmsztárok hajszobrásza (videó)

A nemzetközi hírű Jacques Dessange-ot 94 éves korában érte a halál.

Forrás: Pixabay

Meghalt 94 éves korában Jacques Dessange, Marlene Dietrich, Liz Taylor, Ava Gardner és más filmsztárok fodrásza közölte ügyvédje az AFP hírügynökséggel.

A nemzetközi hírű fodrász-vállalkozó január 7-én hunyt el.

Dessange-ot nemcsak a filmsztárok frizurái tették híressé: világszerte árulják hajápolási termékeit, valamint 43 országban több mint 1700 szalonja működik. Nevéhez fűződik a coiffé-decoiffé vágástechnika, amitől a frizura természetesnek, rendetlennek hat.

A szakmát apja üzletében tanulta Souesmes-ben, majd 1945-ben Párizsba költözött, ahol a nehéz kezdet után Hubert-ről Jacques-ra változtatta a nevét, majd 1954-ben saját szalont nyitott a híres Champs-Élysées sugárút közelében.

Olyan filmcsillagok jártak hozzá, mint a francia Brigitte Bardot, Jeanne Moreau vagy az amerikai Jeas Seberg.

A hatvanas években hivatalosan is a cannes-i filmfesztivál fodrásza lett és további világsztárok, köztük Liz Taylor, Marlene Dietrich és Ava Gardner frizurájit készíthette.

Első szalonjának nyitása után ötven évvel, 2004-ben kisebbik fiára, Benjaminra hagyta birodalmát. Eltérő elképzeléseik miatt azonban összevesztek, Dessange 2011-ben a szakításról könyvet jelentetett meg Le Complot (Az összesküvés) címmel.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!