a napló alapján

2020.04.16. 18:35

Nagyon népszerű az Anne Frankos videósorozat

Óriási népszerűségnek örvend a fiatalok körében az Anne Frank naplója alapján készült videonapló-sorozat a YouTube-on – közölte csütörtökön az amszterdami Anne Frank Ház.

A múzeum szerint az 5-10 perces epizódokat több mint 1,5 milliószor nézték meg az intézmény YouTube-csatornáján, ahová minden hétfőn és csütörtökön kerül fel új rész.

A rövid videókban Luna Cruz Perez 13 éves színésznő meséli el a 75 éve lágerben meghalt zsidó lány történetét.

A 15 részes sorozat

a napló alapján mutatja be az 1944. augusztus 4-ig tartó eseményeket.

Az amszterdami ház rejtekéből ezen a napon hurcolták el a kamaszlányt és családját a nácik.

Anne Frank 1929. június 12-én született Frankfurtban. Családja a nácik hatalomra jutása után Hollandiába menekült. Amszterdamban telepedtek le, ahonnan az ország náci megszállása után sikertelenül próbáltak kivándorolni Amerikába, így 1942-től bujkáltak. Ezt az időszakot örökítette meg naplójában Anne.

Utolsó feljegyzése 1944. augusztus 1-jei keltezésű. Három nappal később a náci hatóságok felfedezték amszterdami rejtekhelyüket és elhurcolták a családot. Anne Frank 1945 márciusában, 15 éves korában a bergen-belseni táborban, tífuszjárványban halt meg, alig néhány héttel a láger felszabadítása és a háború vége előtt.

Anne Frank naplóját az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította és az alkotás a világ tíz legolvasottabb könyve közé tartozik.

Ezek is érdekelhetik