különleges projekt

2020.05.27. 14:08

Doug Liman rendezi Tom Cruise szupertitkos űrfilmjét

Doug Liman fogja rendezni Tom Cruise tervezett űrfilmjét, amelyet, legalábbis részben, a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) fognak forgatni.

US actor Tom Cruise (C), accompanied by film director Doug Liman (L) and producer Erwin Stoff (R), wave at a press conference for their latest movie "Edge of Tomorrow" in Tokyo on June 27, 2014. The three are here to promote the science fiction film, adapted from the novel "All You Need Is Kill" written by Japanese novelist Hiroshi Sakurazaka. AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO (Photo by YOSHIKAZU TSUNO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: YOSHIKAZU TSUNO

Az egyelőre cím nélküli projektről nem sok részletet tudni, annyi biztos, hogy Liman jegyzi a forgatókönyvet is a The Hollywood Reporter című filmes portál szerint.

Az 57 éves Cruise a Tesla és a SpaceX vezetőjével, Elon Muskkal, valamint az amerikai űrkutatási hivatallal (NASA) dolgozik együtt az első űrben készülő filmen.

Jim Bridenstine, a NASA igazgatója május elején maga jelentette be a Twitteren, hogy a tervezett akciókalandfilmet, legalábbis részben, a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) forgatnák.

A mozi az előkészítés fázisában van. Liman és Cruise, akik korábban A holnap határa és a Barry Seal: A beszállító című filmeken dolgoztak együtt, producerként is részt vesznek a munkálatokban.

Az űrfilm előtt azonban Cruise-nak még be kell fejeznie a népszerű Mission: Impossible-filmsorozat következő részének forgatását, amelyet el kellett halasztani a koronavírus-járvány miatt.

Borítókép: Doug Liman, Tom Cruise és Erwin Stoff A holnap határa című film bemutatóján 2014. június 27-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!