kedvesség gombnyomásra

2020.11.20. 06:40

Időseknek is jót tenne a szexrobot – egy professzor elmondta miért

Japánban a háziállatokat már helyettesítik robotok azért, hogy kevésbé legyenek magányosak az idős emberek. Egy amerikai professzor szerint szexrobotokat is gyártani kéne az öregeknek, mert ez lassíthatná a hanyatlásukat.

Forrás: Shutterstock

Különös ötlettel állt elő Nancy Jecker, a University of Washington School of Medicine bioetika professzora – írja a Bors. Szerinte nem szabad fél vállról venni, sem elhanyagolni az időskori szexuális életet, hiszen az, főként az időseknél, szorosan összefügg a fizikai-, mentális- és érzelmi épséggel – írta a Daily Mail. Jecker ismertette, a 65-74 év közötti korosztály igenis aktív szexuálisan.

Jecker ezért egy megdöbbentő javaslatot is tett a szexrobotgyártóknak: ne csak a fiatal és egészséges férfiakra gondoljanak, amikor szexuális segédeszközöket gyártanak, hanem jusson eszükbe az idősebb korosztály is, és tervezzenek számukra is szexrobotot!

A professzorasszony szerint ez a mozgásukban korlátozott idősek fizikai- és mentális egészségén is javítana.

A kutató hozzátette, ezzel nem azt akarja mondani, hogy a robotokkal ki lehet váltani az emberi kapcsolatokat.

Japán egyébként az élen jár ebben is: ők már nem csak szexrobotokat terveznek az idősebbeknek, hanem háziállat-robotokat is, amik szintén enyhítik az idősek magányát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!