lehet tippelni

2020.11.30. 22:21

Sok vagy kevés? Kiderült, hány perc alatt jutunk el a szexben a csúcsra

Gyakorta kap kérdést egy angol szexológus, Jess Wilde a nemi élet rejtelmeiről. Ő pedig nem fél válaszolni.

A Daily Star olvasói gyakran kérdezhetik Jess Wilde-ot, aki képzett szexológusként igazán otthon van az intim témákban. Ezúttal a nemi érintkezés hosszúságáról, idejéről faggatták – szemlézte a cikket a Ripost.

A hozzáértő Jess egy-egy szexuális érintkezés idejéről elmondta, hogy az változó, a két fél kedvétől, fizikai és idegállapotától is függ. Tudni kell, hogy az intim együttlét nem a pénisznek a hüvelybe történő behatolásával kezdődik.

Már a csókolózás és a további előjátékok, a nemi szervek ingerlése, izgatása is annak a része

– így a szexológus.

A lényegre térve megállapította, hogy – az általában kölcsönös – ejakuláció öt és fél perc után várható, de ennél lehet rövidebb és hosszabb, amit befolyásol a pénisz mérete is. Attól függ, hogy a szexelő pár mennyire élvezi az aktust, és igencsak sok múlik azon, hogy a stimuláció mennyire hatásos. Befolyásoló tényező a felek nemiegyüttlét-rutinja.

S hogy miről ismerhető fel a szexelés végének közeledése? Általában mindkét fél érzi, mikor következik be a csúcspont, az orgazmus. Előtte mimikával, apró hanghatásokkal, sőt, megjegyzéssel is fel lehet hívni arra a másik figyelmét, hogy közeledik a beteljesülés.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!