last minute jó tanácsok

2020.12.31. 11:03

Ezt jó ha tudja! Van megoldás a másnaposságra

Egy igazi átmulatott éjszakával csak az a baj, hogy nehéz a másnap reggel. Itt vannak a trükkök, hogy jobban menjen!

Forrás: Shutterstock

A brit Mirror Hannah Richards táplálkozásszakértőt faggatta, mivel úszhatjuk meg a legjobban a macskajajt – no persze a kézenfekvő megoldáson kívül, hogy ne igyunk!

Richards szerint a legjobb kombó a másnaposság ellen:

Ibuprofen és grapefruit-lé

Noha a szakértő szerint a legtöbben az aszpirin mellett döntenek, a gyomrunk tiltakozni fog; a paracetamol-tartalmú szerek lebontásával pedig egy-egy komolyabb esti ivászat után sokkal nehezebben birkózik meg a májunk.

Éppen ezért, szerinte az ibuprofen-tartalmú fájdalomcsillapító a nyerő. A grapefruit dzsúz pedig azért jó, mert segít azoknak az enzimeknek, amik a gyógyszert lebontják – ergo az így a lehető leggyorsabban hat, de nem terheli sokáig a szervezetet.

 

Fotó: Shutterstock

Persze vannak örök klasszikusok is

Víz

Biztosan nem újdonság számodra, hogy a víz csodákra képes ebben a helyzetben. De fontos, hogy már lefekvéskor igyál meg lehetőleg legalább annyi vizet, amennyi alkoholt fogyasztottál, vagy még többet. Kutatások bizonyítják, hogy így sokkal jobban fogsz ébredni. De másnap is érdemes folyamatosan adagolni.

Tej

Szintén kutatások mutatták ki, hogy nagyon sok embernek segít másnap egy pohár tej a másnaposság tüneteinek enyhítésére. A mandulatej különösen hatékony lehet. Ám egy holland kutatás szerint érdemes lehet már szintén lefekvés előtt meginni egy tejturmixot, már aki bírja.

Zsíros ételek

Már ittasan fogyasszuk el lehetőleg a pizzát, gyrost hamburgert vagy egyéb zsíros ételt, mert ettől kevésbé fog fájni a másnap. A lényeg, hogy minél egészségtelenebb étel legyen.

Egyfajta alkohol

Ha már alkoholfogyasztásra adjuk a fejünket, legalább vigyázzunk arra, hogy ne keverjük, mindig egyfajta alkoholt fogyasszunk. A koktélokkal éppen ezért csak nagyon óvatosan! – írta a napmintnap.com.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!