Gyász

2022.01.24. 10:55

Meghalt a divatvilág ikonikus alakja

73 éves korában elhunyt Thierry Mugler francia divattervező

Vasárnap meghalt Thierry Mugler, a felháborító, műfajokat megszégyenítő francia tervező, aki az 1980-as évek végén és az 1990-es évek elején uralta az európai kifutókat – írja az Origo.

A 73 éves legenda halálát vasárnap két közeli barátja erősítette meg, az okát nem árulták el.

Mugler a franciaországi Strasbourgban született, nagyban hozzájárult a 80-as évek végének esztétikájához, amely az S&M-vel és a nagy divattal párosult. Sziluettje amolyan fordított háromszög volt, óriási vállakkal és levágott derékkal. Imádta a latexet, a bőrt és a domborulatokat.

Korai múzsái közé tartozott Grace Jones és Joey Arias. Régóta kreatív együttműködésben dolgozott David Bowie-val, és még az Imannal tartott esküvőjére is felöltöztette. George Michael Too Funkyja pedig gyakorlatilag televíziós Mugler-show volt.

1997-ben a Clarins, a szépségipari konszern megvásárolta Mugler márkáját. 2003-ban ő volt Zumanity, a Las Vegas-i Cirque du Soleil show megalkotója. Alexander McQueen punk érzékenysége nagy érdemeket szerzett Mugler munkájának, ahogy Lady Gaga korai Bad Romance megjelenése is.

Később még olyan hírességeknek tervezett ruhát, mint Cardi B vagy Kim Kardashian.

A Mugler jelenlegi kreatív igazgatója, Casey Cadwallader az Instagramon ezt mondta: „Mugler megváltoztatta a szépségről, a magabiztosságról, a reprezentációról és az önmegvalósításról alkotott felfogásunkat.”

Borítókép: Instagram

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!