Csak óvatosan!

2022.05.04. 14:17

Ezeket a bizarr sztárdiétákat soha ne próbáld ki: Madonnáé a legmeredekebb!

A sztárok többsége megszállottan törekszik a tökéletes külső elérésére, ezért képesek a leghajmeresztőbb diétákat is bevállalni, amiket másoknak eszük ágában se legyen követni! Íme, néhány közülük.

A tökéletes külső elérése érdekében a sztárok végtelenül egészségtelen diétákhoz is folyamodnak olykor, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ezek mennyire károsak, ráadásul az eredményük fenntarthatatlan. A tartós és egészséges fogyáshoz életmódváltás, egészséges táplálkozás, rendszeres testmozgás és türelem kell. Az alábbi sztárok azonban gyors eredményre vágytak, az pedig nem számított, hogy ezzel milyen károkat okoznak a testüknek – írja a life.hu. Íme, a legrosszabb diéták, amiket soha ne próbálj ki!

Beyonce

Forrás: AFP

Az énekesnő a Dreamgirls forgatása előtt akart gyorsan formába lendülni, ezért drasztikus diétához folyamodott: a citromdiétához, más néven Master Cleanse-hez. Ez kétségtelenül eredményes, de iszonyúan káros módja a fogyásnak, ezért senkinek nem javasolt. 

A diéta tulajdonképpen szigorúan folyadékalapú. Egy limonádészerű italból, egy sós vizes italból és valamilyen gyógynövényes, hashajtó teából áll. 

Ezt természetesen csak kúraszerűen alkalmazzák, de valójában úgy sem volna szabad. Az ilyen „méregtelenítések” során többnyire vizet és izmot veszít az ember, és a kúra vége után azonnal vissza is hízik. Azt pedig nem lehet elégszer elismételni, hogy méregtelenítés, mint olyan, nem létezik. Erre vannak megfelelő szerveink, például a májunk és a vesénk, amik tökéletesen elvégzik ezt a feladatot.

Madonna

Billboard Women In Music 2016 In New York
Forrás: DPA Picture-Alliance / AFP

Nehéz elképzelni a folyadékalapú diétánál drasztikusabbat, de Madonnának sikerült túlszárnyalnia Beyoncét. Ebben legalábbis. 

Ő ugyanis az úgynevezett Air diétát próbálta ki, vagyis a levegődiétát. Bonyolultnak nem mondható a koncepció: ne egyél! 

A franciák találták ki, bár nem túl nagy újdonság az, hogy aki nem eszik, az fogyni fog, inkább mondjuk azt, hogy ők alkottak ebből az egyszerű elvből egy hangzatos (és rendkívül káros) irányzatot. Egyetlenegy „ételt” engedélyez: a sós vizes levest. Mármint elfogyasztani, mert egyéb ételeket is főzhetünk, de azoknak csak a szagával lakhatunk jól. Miközben a forró ételből felcsapó gőzt szaglásszuk, arra kell gondolnunk, hogy megettük. Ennyire egyszerű. Talán mondanunk sem kell, mennyire káros ez a minden tápanyagtól mentes koplalás, de azért mégis: rendkívül veszélyes. Az éheztetés nemcsak a testet zsigereli ki, de pszichés problémákhoz is vezet.

Reese Witherspoon

Forrás: Valerie Macon / AFP

A szőke színésznőtől sem áll távol az önsanyargatás, de ő nem olyan drasztikus, mint az előző két sztár, ugyanis a Reese Witherspoon által követett diéta tartalmazott szilárd táplálékot. Ettől még nem lett sokkal egészségesebb, mint a korábban említettek, vagyis ez sem követendő példa. 

A színésznő a bébiétel-diétát követte, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy a babáknak szánt, pürésített, olykor kissé ízetlen ételeket fogyasztotta. 

Ez az irányzat egy „normális”, de kalóriaszegény menüt engedélyezett az üvegcsék mellett. Valószínűleg sikerül jó sok izmot és vizet veszítenie annak, aki ilyesmire adná a fejét, de nem a babaételek miatt, hanem egyszerűen azért, mert kevesebbet eszik, mint kellene. Vagyis ezt a „csodamódszert” is érdemes olyan messzire elkerülni, amennyire csak lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában