Tragédia

2022.06.25. 10:12

Halálos baktérium támadta meg a kétéves csöppséget

A szülők először azt hitték, hogy kislányuk gyomorrontást kapott, azonban a kicsi állapota egyre csak rosszabb lett.

Igazi álomnyaralásnak indult a manchesteri család, azonban legvadabb rémálukban sem gondoltak arra, hogy halálos vírus fertőzi meg gyermeküket a törökországi luxus szállodában. Allie hazaérkezés utáni napon hirtelen rosszul lett. A kicsi hasfájásra panaszkodott, ezért először szülei azt hitték, hogy gyomorrontást kapott a tengerparton, azonban egyik napról a másikra, annyit romlott az állapota, hogy bevitték a közeli gyermek kórházba, ahol a szülőket hidegzuhanyként érte az orvos szavai, miszerint a kicsit tünetei E. coli fertőzésre utalnak - írja a Bors.

Allie valószínűleg Törökországban kapta el a bakteriális fertőzést. Az E. coli terjedése széklettel szennyezett ivóvízzel, élelmiszerekkel való közvetlen érintkezés útján történik.

Allie-t augusztus 1-jén kómába helyezték, 2 nappal később az orvosok már tehetetlenek voltak, a kicsi agykárosodást szenvedett, A szülők tudták, hogy nincs remény arra, hogy kislányuk magához tér. Meg kellett hozniuk a fájdalmas döntést: a kicsit le kell kapcsolni a gépekről, amelyek addig életben tartották. 

A gyászoló szülők ezután három évig vártak arra, hogy megtudják, mi történt kislányukkal.

”Semmi sem hozhatja vissza a mi kis hercegnőnket, de hálásak vagyunk, hogy a vizsgálat véget ért, és legalább tudjuk mi történt. Egyelőre csak abban reménykedünk, hogy más családoknak ne kelljen ezt átélniük ”- nyilatkozta Katie, miután a halottkém megállapította, hogy a kétéves csöppség halálát E. coli fertőzés okozta. 

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!