Bulvár-celeb

2022.12.06. 08:04

Meghalt a Nicsak, ki beszél! sztárja

Kirstie Alley halálát gyermekei jelentették be.

Részlet, a Nicsak, ki beszél most című filmből

Forrás: TriStar Pictures/Management Com/Collection ChristopheL/AFP

Meghalt hétfőn, 71 éves korában Kirstie Alley amerikai színésznő, aki a Cheers című sorozatban nyújtott alakításáért Emmy-díjat kapott, a mozivásznon pedig a Nicsak, ki beszél! sorozat filmjeiben ismerhette meg a világ.

Alley haláláról gyerekei, True és Lillie Parker számoltak be a Twitteren, és a hírt a színésznő menedzsere is megerősítette. A színésznő halálát rákbetegség okozta, amelyet csak a közelmúltban diagnosztizáltak nála.

„Amilyen lenyűgöző volt a képernyőn, olyan csodás volt anyaként és nagymamaként” – tudatták közleményükben gyerekei.

A színésznő a kansasi Wichitából származott, és a kansasi állami egyetemre járt, de nem szerzett diplomát, hanem Los Angelesbe költözött. Először vetélkedőkben szerepelt a tévéképernyőn. Első filmszerepe az Űrszekerek II. – Khan haragja című sci-fiben volt, 1982-ben.

A Cheersben 1987 és 1993 között szerepelt. A vígjátéksorozat népszerűségének csúcsán csatlakozott a stábhoz, és a legjobb női sorozat-főszereplőnek járó Emmy-díjat nyerte el alakításáért 1991-ben. Két évvel később pedig újabb Emmy-szobrocskát vihetett haza a David anyja című tévéfilm főszerepéért.

A mozivásznon az áttörést a Nicsak, ki beszél! című film és folytatása, a Nicsak, ki beszél még! hozta meg számára 1989-ben és 1990-ben. A film angol eredetijében a szingli anyaként magára maradó Kirstie Alley partnere férfi főszereplőként John Travolta volt, aki az éjszaka szintén a közösségi médiában búcsúzott tőle.

„Szeretlek, Kirstie. Tudom, hogy még találkozunk egyszer” – írta a színész az Instagramon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!