Bulvár-celeb

2023.03.13. 07:00

Éttermi szójaszósz iszogatása miatt többen is rács mögé kerültek

Ételekkel kapcsolatos bűncselekmény miatt több embert is elvitt a rendőrség Japánban. A hatóságok beszámolója szerint mind belekortyoltak a szusiéttermekben található közös szójaszószba.

Illusztráció

Forrás: AFP

Fotó: Richard A. Brooks

A japán rendőrség előállított egy 21 éves férfit, miután az sunyi módon belekortyolt több szusiétterem szójaszószos üvegébe, ami egyébként közös, minden vendég használja. Úgy tudni, hogy két másik, egy 19 éves férfi és egy 15 éves lány kezén is kattant a bilincs, mert a gyanú szerint megosztottak az interneten egy olyan videót, amelyben a szájukba vesznek egy közös használatú szójaszószos üveget. Tettüket több kamera is megörökítette – írja a Mindmegette.hu.

Kiderült továbbá, hogy egy tinédzser ellen is eljárás indult, mert mielőtt visszatett volna egy csészét az étterem polcára, végignyalta a peremét, majd a nyálát egy tányér szusiba kente. A megszaporodott gasztrobűncselekmények miatt egy tokiói étterem arra kényszerült, hogy leállítsa futárszolgáltatását, egy másik pedig csak akkor vállal kiszállítást, ha telefonon keresztül rendeli meg az ügyfél. 

Bármennyire is furcsán hat ez a szigor Japánban, a helyi éttermek nem látják más módját annak, hogy visszaszorítsák az ilyen és ehhez hasonló ámokfutásokat.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!