Ország-világ

2020.12.03. 14:26

Elhunyt a Mad Max filmek sztárja

Hugh Keas-Byrne családja, barátai és kollégái egyaránt gyászolják.

Forrás: Shutterstock

Hugh Keas-Byrne egyike volt azoknak a színészeknek, akiknek ugyan ritkán sikerült a reflektor fénybe kerülni, de ha mégis, akkor nagyot alkottak – írja a Ripost.

Az angol-ausztrál színész ezen a héten, úgy tudni kedden vesztette életét 73 éves korában. Karrierjét még 1967-ben kezdte meg egy televíziós sorozatban, ám a hírnévre még több mint tíz évet kellett várnia. 1979-ben lett ismert George Miller kultikussá vált Mad Max című filmjében, amiben a motorosbanda vezérét, Toecuttert alakította. Később pedig a folytatásokban is szerepelhetett.

„Lenyűgöző, hogy képes voltál ilyen jól eljátszani egy gonosz hadurat, miközben hihetetlenül kedves, jótét lélek voltál”– emlékezett meg róla Charlize Theron a Twitter-oldalán.

Halálának okáról eddig nem számoltak be – írja a The Guardian. Ted Geoghegan filmrendező így búcsúzott tőle a Twitter-oldalán: „Hugh Keays-Byrne, az aussie mozi hőse 73 éves korában elhunyt. Ő játszotta Toecuttert, az 1979-es MAD MAX főgonoszát és Immortan Joe-t a 2015-ös filmben. Köszönöm a szórakoztatást, uram.”

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!