előzetes kimutatás

2018.07.06. 12:15

Nem úgy ment a Samsungnak, ahogy várták

Kisebb lett a vártnál a Samsung Electronics működési nyeresége a június végével záródott negyedévben. A cég mobiltelefon-gyártó ágazata fékezte a nyereségnövekedést, a félvezetőgyártó ágazat ugyanakkor jól teljesített.

A dél-koreai elektronikai konszern pénteken nem végleges adatként azt közölte, hogy a működési eredménye 14,8 ezer milliárd won (13,2 milliárd dollár, 100 won 24,78 forint) volt. Ez 5,2 százalékos növekedés éves összevetésben, ugyanakkor elmaradt a szakértők által várt 14,9 ezer milliárd wontól.

Az idei első három hónapban a működési eredmény rekordszintű volt, 15,6 ezer milliárd wont tett ki, ehhez képest a június végével záródott negyedévben a nyereség 5 százalékkal kisebb volt. Ez azt jelenti, hogy megszakadt a 2016 negyedik negyedéve óta tartó sikersorozat, amikor negyedéves szinten rendre nőtt a dél-koreai vállalat működési eredménye.

Az idén június végével záródott három hónapban a cég bevétele éves szinten 4,9 százalékkal, az idei első negyedévhez képest pedig 4,2 százalékkal, 58 ezer milliárd wonra csökkent.

A dél-koreai vállalat július végén ismerteti a végleges adatokat és azt, hogy pontosan miként szerepelt a negyedévben a cég mobil- és félvezető-gyártó ágazata.

Borítókép: Illusztráció

AFP PHOTO / JUNG Yeon-Je

Címkék#Samsung

Ezek is érdekelhetik