Növekedés

2019.04.07. 12:35

Lengyelországban és hazánkban is terjeszkedik az AAA Auto

Ötvenöt telephelyre bővítené jelenleg negyvennyolc telephelyből álló hálózatát év végéig az AAA Auto használtautó-kereskedő tulajdonosa, a cseh Aures Holding csoport. Április elején három új kereskedést nyitottak Lengyelországban és Magyarországon, és további kettő megnyitását tervezik Lengyelországban a következő hetekben.

TO GO WITH AFP STORY SLOVAKIA-AUTO-OUTPUT --- An employee of AAA Auto company cleans car windows at the secondhand cars market on April 8, 2008 in Prague. AAA Auto's company is one of biggest secondhand cars company in Central Europe and expanding into Eastern Europe market including Russia. According to Slovak car industry association director Jozef Urik, Czech Republic and Slovakia are responsible for manufacturing over 2 million cars per year. AFP PHOTO/MICHAL CIZEK (Photo by MICHAL CIZEK / AFP)

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Michal Cizek

Az elmúlt évben az AAA Auto rekordmennyiségű, mintegy 83 ezer autó eladásával büszkélkedhetett. A cég arra számít, hogy 2019 végére ez a szám eléri a százezret – adta hírül a V4 Agency.

- Ki akarjuk használni a lengyel piac gyors fejlődését, ahol a cégünk évről évre 53 százalékkal növekedett, és ebben az évben is jól haladunk. Idén Lengyelországban 16 ezer autó értékesítését tervezzük, ez megközelítené második legnagyobb piacunk, Szlovákia összes eladását – mondta Karolína Topolová, az Aures Holdings elnök-vezérigazgatója.

A cégvezető megjegyezte: lehet, hogy ezek a becslések kissé túlzónak tűnnek, lévén, hogy Lengyelországban a cégnek kevesebb telephelye van, mint Szlovákiában vagy Magyarországon, de figyelembe kell venni azt is, hogy Lengyelország esetében nagyobb piacról van szó. Hozzátette, az új telephelyek a lengyel Bielsko-Bialában, a magyar Miskolcon és a Budapest közeli Budaörsön nyílnak meg.

A nyilatkozatból kiderült, az eddig megnyitott új telephelyek nem befolyásolták jelentős mértékben az éves eladást. Az első negyedévben a csoport húszezer gépjárművet értékesített, azonban Lengyelországban az eladások az előző évhez képest 75 százalékkal növekedtek.

Borítókép: Egy alkalmazott tisztogatja egy eladó autó szélvédőjét egy prágai AAA Auto-kereskedésben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!