gyártási nehézségek

2019.08.30. 15:00

Képtelen elegendő bakanccsal ellátni katonáit a német hadsereg

Még legalább három évet kell várnia a német Bundeswehrnek, hogy megfelelő bakancsokkal lássa el a katonáit. A 2016-ban indított beszerzési projekt „gyártási nehézségek” miatt még éveket csúszik.

Forrás: V4NA

Parlamenti vizsgálat indult Németországban, amiért egy 2016-ban indított közbeszerzési eljárás ellenére idén sem tudják megfelelő mennyiségű „heavy duty” bakancsokkal ellátni a német katonákat – írja a V4NA hírügynökség.

A parlamenti vizsgálatra válaszul a német védelmi minisztérium közölte, hogy a katonák két pár „nehéz” harci bakanccsal és egy pár „könnyű” harci bakanccsal való felszerelését a „korlátozott termelési kapacitás” miatt nem sikerült teljesíteni. A 183 ezer fős Bundeswehrben eddig mintegy 160 ezer katona kapott egy pár „nehéz” harci bakancsot, további két pár új lábbelire azonban még várniuk kell, számolt be csütörtökön a német Tagesspiegel.

A minisztérium szóvivője a parlamenti vitában azt mondta, hogy mindezek miatt 2022-re módosították a beszerzés teljesítésének határidejét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!