Járvány

2020.04.14. 06:26

Az IMF azonnali adósságkönnyítést hagyott jóvá 25 országnak

Az alapban jelenleg 500 millió dollár van, a legjelentősebb felajánlások Nagy-Britannia, Japán, Kína és Hollandia részéről érkeztek.

Azonnali adósságkönnyítést hagyott jóvá fél évre szólóan a legkevésbé fejlett államok közé tartozó 25 országnak a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a koronavírus-világjárvány következményeinek enyhítésére.

Mint azt Krisztalina Georgieva hétfőn Washingtonban közleményben bejelentette, a döntés 19 afrikai országot érint – Benint, Burkina Fasót, a Közép-afrikai Köztársaságot, Csádot, a Comore-szigeteket, a Kongói Demokratikus Köztársaságot, Gambiát, Guineát, Bissau-Guineát, Libériát, Madagaszkárt, Malawit, Malit, Mozambikot, Nigert, Ruandát, Sao Tomé és Príncipét, Sierra Leonét és Togót -, valamint Afganisztánt, Haitit, Nepált, a Salamon-szigeteket, Tádzsikisztánt és Jement.

A felsorolt országok pénzt kapnak az IMF-nek a 2015-ös nyugat-afrikai ebolajárvány idején létrehozott katasztrófaalapjából (CCRT), hogy ebből fedezzék tartozásaikat és részben a koronavírus elleni intézkedések költségeit.

Az alapban jelenleg 500 millió dollár van, a legjelentősebb felajánlások Nagy-Britannia, Japán, Kína és Hollandia részéről érkeztek.

Krisztalina Georgieva más országokat is arra kért, folyósítsanak támogatást a CCRT-nek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!