Furcsa

2022.01.23. 07:37

Teljesen befagyott szélvédővel vezetett, nem értette, miért állították félre

A Surrey-i Közlekedésrendészet a napokban egészen elképesztő szabálysértési esetet jelentett, amely akár tragédiához is vezethetett volna.

Átláthatatlanra fagyott szélvédővel közlekedő nőt állított félre egy rendőr január 18-án a reggeli órákban az angliai Surrey megyében. 

Az intézkedés közben a tiszt döbbenten vette tudomásul, hogy a hölgy nem is sejtette, mi a probléma járműve állapotával - írja a Daily Star.

A megyei közlekedésrendészet még a Twitterén is megosztotta az autóról készült fotót, amelyen látható, hogy a szélvédőt takaró vastag jégpáncél teljes mértékben lehetetlenné tette a szabad kilátást. 

 

Az évszaknak megfelelő óvintézkedéseket, kiváltképp a szélvédők tisztán tartását természetesen nemcsak a hazai, hanem a külföldön érvényben lévő KRESZ-szabályok is megkövetelik. 

Egy 2022. január 29-én érvénybe lépő, a gyalogosok és kerékpárosok védelmét szolgáló új helyi közlekedési szigorítás miatt ráadásul plusz hat büntetőpontra, illetve több száz fontos pénzbírságra számíthatnak a friss előírásokat figyelmen kívül hagyó autósok.

Az életveszélyesen közlekedő hölgy ellen végül szabálysértés miatt indult eljárás, 

a rendőrség bejegyzése alatt megszólaló kommentelők közül pedig sokan remélik, hogy rövidesen bevonják a jogosítványát.

Illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!