Megvan!

2022.08.20. 06:00

Elfogták az FBI által is keresett injekciós zsarolót Budapesten

A 36 éves magyar-román kettős állampolgárságú férfit strandolás után lepte meg a Készenléti Rendőség.

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Szörnyű tettével vált hírhedtté Stefan Alexandru B. az Egyesült Államokban. Ugyanis 2007-ben társaival úgy rabolt ki egy párt, hogy beinjekciózták őket. A rablóbanda a nőt és élettársát megkötözte, késsel és egy pisztollyal sakkban tartották őket, majd olyan szert fecskendeztek beléjük, amiről azt állították, hogy halálos vírus - derül ki a Bors cikkéből.

Az ellenanyagot egy nagyon magas összeg megfizetése esetén adták volna át nekik.

Erre azért nem került sor, mert a sértettek számlavezető bankfiókjai korábbi hasonló esetekből tanulva az atípusos átutalások teljesítését megtagadták. Ekkor az elkövetők altatószert itattak a párossal, majd magukhoz véve az áldozatok kocsiját, elmenekültek a helyszínről.

Forrás: Police.hu

Az elkövetők beazonosítását követően az FBI kérésére a New Haven-i Bíróság 2012-ben nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a bűnbanda valamennyi tagja ellen zsarolás és gépjárműlopás miatt. Stefan Alexandru B.-t az FBI az egyik legveszélyesebb bűnözők egyikeként kereste. 

Forrás: Police.hu

A szövetségi nyomozók olyan szinten kiemelten kezelték a férfi ügyét, hogy még 10 000 dolláros pénzjutalmat is felajánlottak a nyomravezetőnek. A kettős állampolgárságú férfi azonban szőrén-szálán eltűnt. 2007 óta hiába keresték a hatóságok, egészen 2022 nyaráig.

A fordulópont akkor következett be, amikor a Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói olyan információhoz jutottak, hogy a szökevény feltehetően Magyarországon tartózkodik. A keresett férfi erőszakos voltára, valamint az ügy nemzetközi jellegére tekintettel, a borsodi rendőrök felkérték a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályát, hogy segítsenek a célszemélyt lokalizálni, majd elfogni.

A rajtaütésre 2022. augusztus 16-án került sor. A körözött férfi épp egy budapesti strandról jött ki, amikor a KR NNI fejvadászai a Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóság Bevetési Főosztály I. IV. Bevetési Osztály munkatársaival közösen elfogták, majd a BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányságára előállították. Stefan Alexandru B.-t őrizetbe vették, kiadatásáról a bíróság később dönt.                

Címkék#FBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!