Szívszorító

2022.11.02. 11:35

Fejbe lőtte magát egy fiatal rendőr Désen

A fegyverraktárban, saját szolgálati fegyverével végzett magával egy rendőr a napokban. Kiderült, hogy a történtek egyik oka egyik parancsnoka agresszivitása lehetett.

Forrás: Shutterstock

Súlyos állapotban szállították kórházba a Kolozs megyei Dés egyik rendőrőrségről azt a 39 éves zsarut, akit fejlövés ért a munkahelyén hétfőn. Az első hírek akkor még arról szóltak, hogy az eset egy szörnyű baleset lehetett csupán, de mára kiderült: a családapa vélhetően szándékosan akart véget vetni életének - írja a Bors.

A Maszol.ro információi szerint a férfi aznap, mint mindig, beballagott a munkahelyére, és rögvest a fegyverraktárhoz sietett, azonban ott előkapta szolgálati fegyverét, és döbbent kollégái szeme láttára halántékon lőtte magát.

A hozzá közel ácsorgó kolléga megpróbálta megakadályozni a lövést, de minden olyan gyorsan történt, hogy a másik zsarunak esélye sem volt arra, hogy közbeavatkozzon. 

Bár a férfi még élt, amikor a mentők elvitték, és utána a kórházban is hosszú ideig harcoltak az életéért, az orvosok kedden reggel arról tájékoztatták a családot, hogy nem tudták megmenteni az életét.

Agresszív felettes miatt lehetett öngyilkos 

Egyelőre rengeteg a kérdőjel az üggyel kapcsolatban, azt még nem lehet tudni, hogy pontosan mi okozta ezt a végső, kétségbeesett lépést a 15 éve az említett őrsön dolgozó  zsarunál, akit szerető felesége és kisgyermeke is vártak otthon.

Úgy tudni ugyanis, hogy a férfi nem hagyott búcsúlevelet, tették minden magyarázat nélkül követte el. 

Ugyanakkor a tragédiának voltak előjelei, a kollégái szerint a férfi már napok óta kimondottan rossz kedvű és búskomor volt, azt azonban nem tudták belőle kiszedni, hogy mi is bántja.

A lap viszont úgy tudja, rosszkedve több rendőr szerint sem volt ok nélküli: a férfit ugyanis nyomasztották a munkahelyi ügyek, emellett mindennapjaira parancsnoka agresszív stílusa is alaposan rányomta a bélyegét, mivel nem egyszer zaklatta és szidalmazta beosztottjait. 

Van segítség! Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt! 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!