kitüntetés

2019.01.30. 15:30

Bryce Dallas Howard kapja a Harvard Hasty Pudding-díját

Olyan kitűnő színésznő, akinek nevéhez számos, kritikusok által elismert előadás fűződik.

Forrás: Shutterstock

A színész-producer-rendező Bryce Dallas Howard kapja idén az év színésznőjének járó Hasty Pudding-díjat, amelyet hagyományosan a Harvard Egyetem színtársulata adományoz.

A színtársulat keddi közleményében kifejtette: azért választották idén Howardot, mert olyan kitűnő színésznő, akinek nevéhez számos, kritikusok által elismert előadás fűződik, emellett a női szerep kiszélesítésére törekszik a történetmesélés minden aspektusából.

A díjátadó ceremóniát, a cambridge-i campuson átvonuló parádét csütörtökön rendezik meg, a díjat, azaz a pudingos tálat pedig ez után veheti át a színésznő.

Howardot tavaly a Jurassic World: Bukott birodalom című filmben láthatta a közönség, legközelebb pedig májusban, az Elton John életéről szóló Rocketman című filmben tűnik fel a filmvásznon.

A Hasty Pudding-díj korábbi nyertesei között volt Ella Fitzgerald, Meryl Streep és Halle Berry is.

A burleszkelőadásairól híres Hasty Pudding-társulat története 1795-re nyúlik vissza. Nevét egy korabeli ételről kapta: az alapszabályzat szerint az összejövetelekre mindig más tag vitt egy adag hasty puddingot, azaz zabból vagy más gabonából főzött kását.

Az eredetileg egyetemi klubként működő társaság 1844-ben mutatta be első teljes színházi produkcióját, azóta – az I. és a II. világháborúban két-két évet kivéve – minden évben színpadra állítanak egy darabot.

A Hasty Pudding minden évben egy színészt és egy színésznőt díjaz. A társulat honlapja szerint hamarosan a férfi győztest is bejelentik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!