nem hitte, hogy sikeres lehet

2019.02.07. 17:52

Meghalt Rosamunde Pilcher, a Kagylókeresők írója

A romantikus bestsellereiről ismert brit szerző 94 éves volt.

Hamburg, 2019. február 7. 2008. november 14-én Hamburgban készített kép Rosamunde Pilcher brit írónõrõl, aki 2019. február 6-án 94 éves korában elhunyt. MTI/EPA/DPA/BODO MARKS

Forrás: MTI/EPA/DPA

Fotó: bodo Marks

A Guardian című brit lap az író fiára, Robin Pilcherre hivatkozva közölte a halálhírt. Fia szavai szerint Rosamunde Pilcher karácsonyig remek állapotban volt, az új évben azonban légcsőhurut alakult ki nála. Vasárnap szélütést kapott, és azóta már nem tért magához.

Pilchert kora egyik legsikeresebb írójává tették romantikus regényei. Az áttörést 1987-es Kagylókeresők című, 14. regénye hozta meg számára.

A művei alapján, többnyire a német ZDF csatorna által készített filmek is több millió nézőt vonzottak a képernyők elé, különösen Németországban. A ZDF több mint 100, Pilcher novelláin alapuló, 90 perces filmet forgatott.

Pilcher történetei a konyhaasztalnál születtek és női lapokban jelentek meg. „Soha el nem tudtam képzelni, hogy ez sikeres lehet. Egyszerűen csak novellákat írtam, mert szerettem csinálni” – nyilatkozta korábban.

Legutóbbi regénye 2000-ben jelent meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!