Ötszáz éve halt meg

2020.02.29. 08:21

Három kiállítással emlékeznek Berlinben Raffaellóra

A harmadik tárlat is megnyílt csütörtökön abban a kiállítássorozatban, amelyet a reneszánsz mester, Raffaello halálának 500. évfordulója alkalmából rendeznek Berlinben.

Forrás: Pixabay

A Raffaello Berlinben Mesterművek a Kupferstichkabinett-ből című tárlat, amely a német főváros kulturális központjában, a Kulturforumban tekinthető meg, a mester hét alkotását mutatja be további száz vázlattal és a műhelyéből származó nyomatokkal együtt.

A kiállítás június 1-jéig tart nyitva.

Néhány teremmel távolabb, egy másik Raffaello-tárlat, a Gemaeldegalerie madonnái április 26-ig látogatható. A kiállításon a művész öt madonnafestménye látható a galéria gyűjteményéből.

Emellett kölcsönkapták a londoni Nemzeti Galéria kincsét, a La Madonna dei garofani című festményt is, amely először hagyta el a brit múzeumot azóta, hogy megvásárolták.

A Kupferstichkabinett (Grafikák és Nyomatok Múzeuma) 12 rézkarcot is kiállít április 26-ig, amelyek a művész életét mutatják be. A rézkarcokat Johannes Riepenhausen (1787-1860) készítette.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!