Ismert dallamok

2020.08.31. 10:27

Ennio Morriconéra emlékeznek a Velencei Filmfesztivál megnyitóján

A júliusban elhunyt Oscar-díjas filmzeneszerzőre, Ennio Morriconéra emlékeznek a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál megnyitóján, szeptember 2-án – közölték vasárnap a szervezők.

A 87 éves Ennio Morricone olasz zeneszerző a nevét viselő csillag avatási ünnepségén, a Hollywoodi hírességek sétányán, Los Angelesben 2016. február 26-án.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Paul Buck

A megnyitón a világhírű zeneszerző fia, Andrea Morricone vezényli a római Sinfonietta zenekart, amely Ennio Morricone előtt műveivel tiszteleg. A kilenctagú zenekar a velencei Palazzo di Cinema nagytermében játssza Sergio Leone Volt egyszer egy Amerika című filmjének ismert dallamait.

Ennio Morricone 1995-ben kapott életműdíjat a Velencei Filmfesztiválon.

A szeptember 2-i nyitó ceremónián a Morricone család is részt vesz majd.

A zeneszerző, aki pályafutása alatt több mint 450 filmzenét komponált, köztük a Volt egyszer egy vadnyugat, A misszió, a Sorstalanság és az Aljas nyolcas című filmek zenéit, 91 évesen, július 6-án hunyt el Rómában.

Borítókép: Ennio Morricone (1928-2020) olasz zeneszerző a nevét viselő csillag avatási ünnepségén, a Hollywoodi hírességek sétányán, Los Angelesben 2016. február 26-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!