egy bemutatóval

2021.01.30. 16:04

Bemutatták a Bayreuthi Ünnepi Játékok idei programtervét

A világhírű fesztivál szervezői azzal számolnak, hogy a koronavírus-járvány ellenére idén megtarthatják a rendezvényt július 25. és augusztus 25. között.

Bemutatták pénteken a Bayreuthi Ünnepi Játékok idei programtervét, mivel a világhírű fesztivál szervezői azzal számolnak, hogy a koronavírus-járvány ellenére idén megtarthatják a rendezvényt július 25. és augusztus 25. között.

Egyetlen új bemutatót terveznek, Richard Wagner A bolygó hollandi című operáját, és ismét műsorra tűzik A nürnbergi mesterdalnokok és a Tanhäuser című operákat egy nagyszabású programsorozat keretében.

Ennek egyik csúcspontja Andris Nelsons lett sztárkarmester visszatérése lesz a Zölddombra. Nelsons két koncertet is fog vezényelni a Festspielhausban. Christian Thieleman a Parsifal koncertszerű előadását fogja vezényelni.

„Nagyon-nagyon örülök, hogy visszatér hozzánk.” Szereti Wagner műveit és nagyon koncentráltan dolgozik. „Ő egy kivételes művész” – mondta Katharina Wagner, a fesztivál művészeti vezetője a dpa német hírügynökségnek.

A lett karmester 2010 és 2014 között nagy sikerrel dirigálta a Lohengrint Bayreuthban, ám 2016-ban botrányt keltett azzal, hogy pár héttel a nyitóelőadás, a Parsifal bemutatója előtt faképnél hagyta a fesztivált, mivel ellentétei támadtak a vezetéssel.

A program szerint idén hét előadást terveznek A bolygó hollandiból és hat-hat előadást a másik két újra műsorra tűzött operából.

Katharina Wagner az idei évadra megnyerte Stephen Gould ünnepelt Wagner-tenort, aki 2015-19 között a Trisztán szerepét énekelte, hogy a Trisztán és Izolda opera gyermekeknek készült változatában elvállalja újra a szerepet.

Idén nem fogják elővételben árulni a jegyeket. A szervezők a következő hetekben meghívólevelet küldenek a közönség azon tagjainak, akik tavaly nem igényelték vissza jegyük árát, amikor az előadásokat a járvány miatt lemondták. Június 6-án az interneten fogják kiárusítani a maradék jegyeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!