elismerés

2021.03.24. 12:20

Az Ígéretes fiatal nő és a Borat utólagos mozifilm nyerte az amerikai forgatókönyvírói céh fődíjait

A WGA szabályzata miatt idén számos, az Oscar-díjra is esélyesnek tartott film, köztük a Mank és A nomádok földje sem került be a jelöltek közé.

BORAT 2 BORAT SUBSEQUENT MOVIEFILM: DELIVERY OF PRODIGIOUS BRIBE TO AMERICAN REGIME FOR MAKE BENEFIT ONCE GLORIOUS NATION OF KAZAKHSTAN 2020 de Jason Woliner Sacha Baron Cohen. COLLECTION CHRISTOPHEL © Amazon Prime Video - Four by Two Films (Photo by Amazon Prime Video - Four by Two / Collection ChristopheL via AFP) / Restricted to editorial use related to the film or the individuals involved (producers, directors, authors, actors, etc.) The rights of publicity of any person depicted in the photos are not granted Mandatory credit of the film company and photographer

Forrás: AFP

Fotó: Collection ChristopheL via AFP

Az eredeti forgatókönyvek kategóriájában az Ígéretes fiatal nő című film, az adaptált forgatókönyvek mezőnyében pedig a Borat utólagos mozifilm című komédia nyerte el az Amerikai Forgatókönyvírók Céhének (WGA) díját, amelyet vasárnap este adtak át egy virtuális, előre felvett ceremónia keretében.

Az Ígéretes fiatal nő, Emerald Fennell öt Oscar-díjra jelölt thrillerje A chicagói 7-ek tárgyalását, a Sound of Metalt, a Judas and the Black Messiah-t és a Palm Springs-et maga mögé utasítva diadalmaskodott a kategóriában.

A Sacha Baron Cohen mellett nyolc másik író által jegyzett és részben improvizált Borat utólagos mozifilm: Produkciós kenőpénz szállítása az amerikai rezsimnek a Kazahsztán egyszeri dicsőséges nemzetének hasznára című vígjáték pedig a Ma Rainey: A blues nagyasszonya, A kapitány küldetése, a One Night in Miami és A fehér tigris című produkciók elől hozta el a díjat.

A dokumentumfilmes mezőnyben a Bryan Fogel és Mark Monroe által írt The Dissident című produkciót díjazták.

A WGA szabályzata miatt idén számos, az Oscar-díjra is esélyesnek tartott film, köztük a Mank és A nomádok földje sem került be a jelöltek közé.

A céh 73. díjátadójának házigazdája Kal Penn volt.

Borítókép: egy lépkocka a Borat utólagos című filmből

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!