kémtörténet

2021.05.20. 13:55

Posztumusz John le Carré-regény jelenik meg októberben

Posztumusz John le Carré-regény jelenik meg októberben, tíz hónappal a kémtörténetek írójának halála után.

British best-selling author John le Carre, photographed during an interview with Deutsche Presse-Agentur (dpa) at a hotel in Hamburg, Germany, 16 October 2017. The author presented his new novel 'A Legacy of Spies' (German title: 'Das Vermaechtnis der Spione'). Photo: Christian Charisius/dpa (Photo by CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: DPA via AFP

Fotó: Christian Charisius

A könyv kiadója, a Viking szerdai közlése szerint a Silverview, John le Carré 26. regénye október 12-én kerül a boltokba, azon a héten, amikor a szerző 90 éves lenne.

Ez az egyetlen, teljes, befejezett regény, amely John le Carré halála után kiadatlan maradt. Központi figurája egy kisvárosi könyvkereskedő, aki kémhistóriába keveredik.

Le Carré, aki David Cornwell néven született,

a hidegháború és az azt követő évek erkölcsileg kétes kémvilágát mutatta be könyveiben,

többek között A kém, aki bejött a hidegről és a Suszter, szabó, baka, kém című történetekben. Az életében utoljára kiadott könyve a 2019-ben megjelent Ügynök a terepen.

Az író fia, Nick Cornwell azt mondta, a Silverview autentikus John le Carré-könyv.

– Gazdag, törvényszéki, lírai, heves, végre a modern titkosszolgálatok lelkét kutatja. Csodálatos és méltó utolsó regény – vélte Cornwell.

Borítókép: John le Carre, a kémtörténetek írója 2017-ben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!