78 éves volt

2021.07.05. 21:32

Meghalt Raffaella Carra, az olasz tévé legendás sztárja

Elhunyt hétfőn Rómában Raffaella Carra énekesnő, olasz televíziós személyiség, számos népszerű műsor házigazdája, aki forradalmasította az olasz televíziós szórakoztatást.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A hírt egykori párja, Sergio Japino rendező közölte az ANSA olasz hírügynökséggel.

A 78 évesen betegségben elhunyt Carra sikeres televíziós pályafutása a hatvanas évektől a 2000-es évekig tartott. A Raffaella Roberta Pelloni néven Bolognában született híresség az 1960-as évek közepén vette fel a Carra nevet Carlo Carra nagy hatású olasz festőművész után.

Énekesként leghíresebb dalai között szerepelt a Rumore, a Tanti auguri és a Salutala per me. Európa-szerte több millió lemeze kelt el.

Olyan népszerű tévéműsorokat vezetett, mint a Carramba! Che dorpresa, a Carramba! Che fortuna vagy a Fantastico 3. Hosszú évekig dolgozott az olasz állami Rai televízióban, de 1987-ben a Mediaset vállalathoz szerződött. Az 1990-es években a spanyol televízióban is vezetett showműsorokat.

Carra pályafutása alatt 13 alkalommal kapta meg a tévés személyiségek díját, a Telegattót.

Színészi karrierje 1952-ben kezdődött a Tormento del passato című filmmel, és az azt követő 20 évben számos mozis produkcióban szerepelt, mielőtt a tévéhez pártolt volna. 1965-ben Az elrabolt expresszvonat című film egyik főszereplője volt, amelyben Frank Sinatra is szerepelt.

Borítóképünkön Raffaella Carra énekesnő (1943–2021)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!