nagylelkű gesztus

2021.09.19. 11:40

Nélkülözőknek segít Catherine Deneuve cipői elárverezésével

A filmcsillag már máskor is jótékonykodott, 2018-ban mintegy 300 olyan ruhadarabját árverezte el, amelyet barátja, Yves Saint Laurent tervezett neki az évtizedek során.

CANNES, FRANCE - JULY 10: French actress Catherine Deneuve arrives for the screening of the film "De Son Vivant" (Peaceful) at the 74th Cannes Film Festival in Cannes, France on July 10, 2021

Forrás: Anadolu Agency/AFP

Fotó: Mustafa Yalcin

Jótékony célra elárverezték Catherine Deneuve francia filmsztár márkás cipőit, szandáljait és csizmáit.

A keddi online árverés 47 ezer euró (16,5 millió forint) bevételt hozott – közölte az Artcurial aukciósház. A legmagasabb áron, 1300 euróért (455 ezer forint) egy fekete Yves Saint Laurent körömcipő kelt el.

A 125 pár lábbelin kívül a színésznő áruba bocsátotta három retiküljét is.

A bevételből a Restos du Coeur (A szív éttermei) karitatív szervezetet támogatják, amely élelemmel segíti a nélkülözőket.

A filmcsillag már máskor is támogatta a jótékonysági szervezetet, 2018-ban mintegy 300 olyan ruhadarabját árverezte el a javára, amelyet barátja, Yves Saint Laurent tervezett neki az évtizedek során.

A 77 éves színésznő a francia filmművészet egyik nagyasszonya, több mint 100 filmben játszott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!